Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 10.01.11
Публикувано 2011-01-11 10:31:56 от темпо

ЗАТЪМНЕНИЕ Въпреки облачното време и прехвърчащите снежинки, на 4 януари 2001 г. във Велинград успяхме да наблюдаваме частично слънчево затъмнение.


БАБИНДЕН Подготовката за традиционното отбелязване на Бабинден на 21 януари започна. В Обредния дом в Община Велинград вече правят списък на участниците в ритуала “Именуване на дете”. Записването ще е до 19 януари включително, в стаята на първия етаж в старата сграда на общината или на телефон 5 50 26. Общината подготвя подаръци за всички бабинчета, които ще участват в празничния ритуал.

МОМЧЕТА И двете бебета, които се родиха в началото на 2011 г. в двете болници във Велинград, са момчета. Това е двоен знак, че годината ще е “мъжка”. Първото момченце се е родило на 1 януари в болница “Здраве”, а в общинската “МБАЛ-Велинград” първото раждане за 2011 г. е било на 3 януари.

ВОДА В предишният си брой вестник “Темпо” първи съобщи за предложението на Министерството на околната среда и водите Община Велинград да получи право на управление на двете находища с минерални води в Каменица и Драгиново. Това предложение стана повод за свикване на извънредна сесия на 10 януари, на която Общинският съвет да вземе решение. След произнасянето на съветниците кметът Иван Лебанов ще трябва да подаде искане в МОСВ до 31 януари 2011 г., а в 14-дневен срок МОСВ ще приключи процедурата.

УЧИЛИЩА В първия учебен ден след Коледната ваканция в училищата във Велинград нямаше нито ученически стачки, нито масови отсъствия. Единственият проблем бе в училището в Костандово, където авария на парното удължи ваканцията с един ден.

ТУРИЗЪМ Първото за 2011 г. заседание на общинския Съвет по туризъм ще се проведе на 12 януари. На 5 януари се състоя работна среща на групата, която подготвя отчета за 2010 и програмата за развитие на туризма в община Велинград през новата година.

ИСК На 11 януари Окръжен съд - Пазарджик ще гледа търговско дело по иск на “Софарма Трейдинг” АД срещу общинската болница “МБАЛ-Велинград”. Искът е за дължими от болницата 67 503 лева за лекарства и консумативи.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола