Велинград - online - Благовест Линджов: Целта ми е националния отбор и европейско първенство 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Благовест Линджов: Целта ми е националния отбор и европейско първенство
Публикувано 2011-01-18 08:54:31 от темпо

Благовест Георгиев Линджов е роден на 11 ноември 1994 година във Велинград. До шести клас учи в ОУ “Христо Ботев” в квартал Каменица, като паралелно с ученето расте и интресът му към спорта. Премества се в Кюстендил, където започва да тренира джудо и самбо под ръководството на треньора Евгени Симеонов. С негова подкрепа още през първата година печели първия си бронзов медал от републиканско първенство по самбо, а днес вече списъкът на наградите и призовите места от състезания е дълъг. През 2010 г. нашият съгражданин Благовест Линджов влезе в десетката на най-добрите спортисти на Община Кюстендил.

- Кое запали интересът ти към джудо и самбо?
- От седми клас вече бях в cпортното училище “Васил Левски” в Кюстендил. Същата година моите родители и малкия ми брат се върнаха във Велинград. От тогава всяка година печеля много награди и медали от републикански състезания. Миналата година спечелиx сребърен медал от републиканското по самбо за юноши старша възраст категория до 75 кг. Този медал ми донесе и следващите награди от клуба и община Кюстендил. Бях номиниран за самбист номер 1 на клуба пo джудо и самбо “Велбъжд”. Номиниран съм и в десетката на най добрите спортисти на Кюстендил за 2010 година. Доволен съм от 2010 година, но много малко не ми достигна да взема първото място и да отида на европейско първенство.
- Какво ти дава спортът?
- Cпортът ми дава сила, здраве, самочувствие, емоция и отговорност. Почти всяка ваканция ходя във Велинград при родителите си, роднини и приятели. По традиция с приятелите винаги ходя на разходка до Стария чарк и на плуване по плажовете.
Спортът учи на много дисциплина и отговорности. Имам точно програмирано време: сутрин отивам на училище, след училище на тренировка дo 13:30 часа, след това се прибирам и уча. От 18:30 часа отивам пак на тренировка и се прибирам 20:30 часа. Това е всеки ден, така че не ми остава време за други работи.
- След успешната 2010 година какви са амбициите ти за 2011?
- На 26 януари е първото ми състезание по самбо за мъже . За първи път ще участвам при мъжете. Hадявам се да се представя добре. Следват състезания по джудо, самбо и борба. Целта ми е да вляза в националния отбор по самбо и да участвам на европейски състезания.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България