Велинград - online - Спортът и музиката свалиха езиковите бариери 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Спортът и музиката свалиха езиковите бариери
Публикувано 2011-01-18 08:57:02 от темпо

СОУ “Васил Левски” посрещна на 12 януари ученици и учители от училището към посолството на Русия в България. Директорът Емил Моллов покани руските гости, за да сложат основите на едно дългосрочно сътрудничество и по повод 133 години от освобождението на Чепинския край от турско робство.

Руската делегация бе водена от Виктор Метьолкин, първи секретар на посолството и представител на Министерството на образованието и науката на Руската федерация. Гостите разгледаха богатата материална база на СОУ “Васил Левски” и се запознаха с проектите, по които в момента работи велинградското училище. Един от тях е свързан и с изграждане на фонетичен кабинет за изучаване на руски език, какъвто в момента не съществувана на територията на община Велинград, но би бил много перспективен с оглед руските туристи, посещаващи курорта.
Учениците от двете училища премериха сили във волейболен мач, в който активно се включиха и агитките на двата отбора със скандирания “Русия” и “Левски”. Играта бе напълно равностойна и мачът завърши при невъзможния във волейбола, но явно възможен в дипломацията резултат 2:2.
Гостите посетиха Историческия музей, където бяха посрещнати от директора Снежана Велева и с интерес проследиха презентацията, разказваща за руските войски, освободили Чепинския край през 1878 г. и тяхното посрещане в Каменица. Презентацията, подготвена от Надежда Ангелова, бе преведена на руски език.
След това в залата на община Велинград възпитаниците на училището към руското посолство изнесоха голям концерт, посветен също на годишнината от Освобождението. В изпълненията на учениците публиката откри богатството на руския музикален и танцов фолклор, който преодоля всякакви езикови бариери.
Контактите между двете училища ще продължат пред април, когато СОУ “Васил Левски” ще изнесе концерт пред руските домакини в София.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води