Велинград - online - Съдът отхвърли две жалби на Ракитово за Цигов чарк 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съдът отхвърли две жалби на Ракитово за Цигов чарк
Публикувано 2011-01-18 09:24:28 от темпо

С две решения от 7 и 12 януари 2011 г. Административен съд - Пазарджик отхвърли жалбите на Община Ракитово срещу две заповеди на Агенцията по геодезия, картография и кадастър. Заповеди са от юли 2010 г. и с тях е одобрена кадастралната карта и регистри за територията на Цигов чарк и местността “Дъното”. Двете заповеди се оспорват пред съда и от Община Ракитово, и от Министерството на земеделието и храните като собственици на земи и гори в указаните територии.

Според съда обаче жалбите на общината и министерството са недопустими. Жалбоподателите са получили указания от съда да посочат доказателства за собственост върху имотите, но не са представили такива. В подкрепа на жалбата си срещу изготвената кадастрална карта на Цигов чарк Община Ракитово е предала в съда 13 акта за одържавяване на недвижими имоти, но съдът смята, че това не са документи, доказващи собственост. В същото време в одобрения кадастрален регистър тези имоти фигурират като собственост на други физически и юридически лица. Аналогично е положението и с претенциите на Министерството на земеделието, представило лесоустройствен план, който също не е доказателство за собственост.
Друг съдебен състав отхвърля и жалбата на Община Ракитово срещу неправомерно отразената землищна граница с Батак в местността “Дъното”. Съдът отново счита, че общината не представя нужните документи за собственост и че спорът между общините Батак и Ракитово за землищната граница не може да се решава в хода на оспорване на кадастъра.
Съдебната битка няма да спре дотук. Двете определения на Административен съд - Пазарджик подлежат на оспорване пред Върховния административен съд и това най-вероятно ще се случи, тъй като проблемът е изключително важен за Община Ракитово и нейните жители.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола