Велинград - online - Ода на радостта за минералните води 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ода на радостта за минералните води
Публикувано 2011-01-18 09:29:15 от темпо

“Тази е най-радостната сесия”, каза кметът Иван Лебанов на извънредното заседание на Общинския съвет на 10 януари 2011 г.
Съветниците се събраха, за да дадат съгласие Министерството на околната среда и водите (МОСВ) да предостави на община Велинград за безвъзмездно управление и ползване за срок от 25 години минералните води от находищата Каменица и Драгиново. Очаквано решението бе гласувано с пълно единодушие от присъстващите 21 съветници.

Г-н Лебанов благодари на МОСВ, на Сдружението на общините с минерални води, на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград”, на заместник-кметовете, Общинския съвет и на хилядите велинградчани, които се включиха в подписката с искането за връщането на минералните води на общината. “Така трябва да се работи заедно”, посочи кметът и веднага изрази и една тревога: получавайки само две от четирите находища, има риск раздаването на минерална вода да се насочи само в едната част на града и това да повлияе на развитието на социалната политика. С водата от находището в Каменица общината ще може да води такава политика с отоплението на училището, църквата и да мисли за други обществени обекти. В същото време обаче общината ще продължи да плаща по високите държавни цени минералната вода за парното на Общинския детски комплекс, за Централния минерален плаж и др. Кметът настоя община Велинград да продължи с искането и на останалите две находища в Лъджене и Чепино, за да се премахне несправедливостта, която може да възникне по кварталите. Затова поиска от съветниците да го упълномощят да внесе и ново искане пред МОСВ за предоставяне на находищата Лъджене и Чепино.
Че усилията трябва да продължат, защото искането на общината не е удовлетворено на 100 процента, се изказа и Тома Пачалов. Общинският съвет с отделно решение упълномощи кмета да внесе ново предложение в МОСВ.
Това наистина е една щастлива сесия, сбъдна се мечтата на хората от Велинград минералната вода да бъде на общината, заяви председателката на ИК “Да поработим за Велинград” София Ключкова. Според нея, за да бъде радостта пълна, общината трябва да вземе спешни мерки за баните.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай