Велинград - online - 270 ще броят населението в община Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

270 ще броят населението в община Велинград
Публикувано 2011-01-18 09:44:24 от темпо

По данни от последното преброяване през 2001 г. населението на община Велинград е 42 722 души, от които 20 774 мъже и 21 948 жени. Как се е променил броят на населението през последните 10 години по пол, възраст, образование, етническа принадлежност, трудов статус? Отговори ще даде “Преброяване 2011”.

В 8 часа на 1 февруари 2011 г. ще бъде даден старт на националната кампания “Преброяване 2011”. Първото преброяванене на населението в Княжество България е направено на 31 декември 1880 година, а сегашното е 17-то поред, но за първи път участваме в общото преброяване за Европейския съюз. Подготовката вече е във финалния си етап, включително в община Велинград.
Близо 270 са хората, които са одобрени за преброители и контрольори в нашата община. Списъкът с техните имена е изложен на таблото за обяви на входа на общинската сграда за информация на гражданите. Всеки преброител ще отговоря за около 200 домакинства на територията на община Велинград.
Сформирана е общинска комисия по преброяването с председател заместник-кмета Георги Янчев, секретар Янка Петрова, директор АПИО в Общинска администрация и ченове Деян Георгиев, Катя Георгиева, Илко Николов, Реджеп Мерджан и Дуня Налбантова.
Преди да започнат преброяването, преброителите и контрольорите ще преминат през специални обучения на 22 и 23 януари. До 21 януари те трябва да се запознаят с предварителните инструкции, които са на разположение в отдел “ГРАО” в старата сграда на общината.
Главната цел на “Преброяване 2011” е да бъдат събрани точни данни за броя на населението в България.
В първия етап от 1 до 9 февруари включително преброяването ще е по интернет. Гражданите, които попълнят преброителната карта в информационната система “Преброяване 2011”, няма да бъдат посещавани в дома си от преброители. Подробности за участието по интернет и инструкции за попълване на преброителната карта могат да бъдат намерени на сайта на Националния статистически институт.
Във втория етап от 10 до 28 февруари преброяването ще се извършва чрез посещение на преброител на домакинствата, сградите и жилищата. При посещението на преброителя той е длъжен да се легитимира пред гражданите със служебна карта с петцифрен код. Ако гражданинът има съмнения, може да провери дали името на преброителя фигурира в официалния списък. Това става чрез националния телефон 0700 16 310, на който може да бъде получена пълна информация за кампанията по преброяването.
Гражданите не са длъжни да поканят преброителя в жилището си. Всички документи могат да бъдат попълнени извън дома.
Въпросите в преброителната карта са за име, ЕГН, пол, възраст, състав на домакинството, постоянен и настоящ адрес, гражданство, семейно положение, образование, трудов статус и професия, вътрешна и външна миграция и др. В картата няма въпроси, които се отнасят до собствеността, доходите и данъците на гражданите. Важно е да се знае и това, че въпросите за етническа принадлежност, майчин език и вероизповедание могат да останат без отговор. На тях е желателно, но не е задължително да се отговаря.
За тези, които откажат да участват в преброяването, е предвидена глоба в размер на 120 лева.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай