Велинград - online - Апел: Да опaзим животните в общината от шапа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Апел: Да опaзим животните в общината от шапа
Публикувано 2011-01-25 08:33:03 от темпо

На 14 януари 2011 г. в малката зала на община Велинград се проведе заседание на Общинската епизоотична комисия. На същото се разгледа възникналата ситуация на огнища от шап по чифтокопитните животни в селата Кости и Резово, област Бургас. В последствие се приеха мерки за профилактика с цел недопускане заболяването на територията на община Велинград.

Обсъдени бяха задълженията на собствениците на животни, както и на отговорните органи: общинското кметство и кметовете на съставните селища, служителите от РПУ - Велинград, горските стопанства и ловно-рибарското дружество. Частно практикуващите и държавни ветеринарни лекари са участвали в инструктаж, организиран от РВМС - Пазарджик, за предприемане на действия съгласно Националната програма за борба със заразните заболявания по животните.
Имайки предвид, че шапът е една от най-лесно предаваните болести по животните, предизвикваща големи икономически загуби, апелираме към животновъдите в община Велинград да уведомяват незабавно най-близкия общопрактикуващ ветеринар за променено поведение или неразположение на животните във фермите им. Симптомите се изразяват във висока телесна температура на животното, загуба на апетит, поява на афти в областта на езика и копитата, затруднено дишане. По този повод от 17 януари 2011 година със заповед на генералния директор на НВМС е забрането придвижването на животни на територията на страната ни.
д-р Любомир Ланджов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола