Велинград - online - По проект за иновативни културни събития: Кандидатстваме с проект за оперен фест 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

По проект за иновативни културни събития: Кандидатстваме с проект за оперен фест
Публикувано 2011-01-25 08:45:01 от темпо

Велинград е една от 86-те общини, които могат да кандидатстват по новия проект на Оперативна програма “Регионално развитие” - “Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”. Минималната сума, която може да бъде спечелена по проекта е 150 000, а максималната - 500 000 лева, като собственият принос на кандидатите е само 5%.

Средствата се отпускат с идеята да се обогати културният живот в избраните общини, да се изгражда местната идентичност в областта на културата и така да се повиши и привлекателността на регионите за туристи. При избор на проектите, които ще спечелят финансиране, от важно значение ще бъде предложеното събитие да е върху местна “културна почва”, но и да бъде иновативно - да се търсят нови интерпретации, нова публика, традиционните теми да се развиват по нов и оригинален начин.
Община Велинград е решила да кандидатства с проект за организиране на фестивал за млади оперни таланти съвместно с читалище “Отец Паисий”. Идеята се роди преди време и с помощта на директора на Националната опера проф. Пламен Карталов, който обещава и съдействие при провеждането. Фестивалът ще носи името на Николай Гяуров, което ще е допълнителен стимул за участващите оперните таланти. Успоредно с фестивала се замисля и провеждане на фото-пленер и други съпътстващи събития.
Повечето от избраните 86 общини в момента избират иновативното културно събитие с поредица от обществени форуми, търсейки мнението и предложенията на максимално широк кръг граждани и организации. На обществени допитвания в момента канят общини като Димитровград, Троян, Силистра, Горна Оряховица, Ловеч и др. По същия начин община Севлиево вече избра да кандидатства с проекта “Добре дошли в Севлиево - света на тиквата”, спечелил най-голямо одобрение сред гражданите.
Крайният срок за входиране на проектите е 28 февруари 2011 г. и за съжаление едва ли ще позволи и община Велинград да направи сондаж за обществените идеи по темата.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води