Велинград - online - Ново развитие по делото срещу екскмета Ат. Водев 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ново развитие по делото срещу екскмета Ат. Водев
Публикувано 2011-01-25 09:04:47 от темпо

На 20 януари в Окръжен съд - Пазарджик се състоя поредното заседание по делото срещу Атанас Водев, временно изпълняващ длъжността кмет на община Велинград през 2005 г. След две присъди и две обжалвания делото е за трети път на ниво Окръжен съд, тъй като Апелативен съд - Пловдив го върна за ново разглеждане.

Обвинението срещу Атанас Водев е, че като врид кмет е нанесъл вреда на общината по договора за строително-ремонтни дейности с фирма “Транков БГ”. Договорът е за 1 421 706 лева, осигурени от тогавашното министерство за бедствията за преодоляване на щетите от летните наводнения през 2005 г. Според оспорените от обвиняемия съдебни решения щетата за общината е в размер на 28 000 лева.
В хода на третото поред дело на 20 януари 2011 г. обаче Окръжна прокуратура - Пазарджик промени обвинението срещу екскмета. Новото е за по-високата сума от 345 418 лева - цялата стойност на неизвършените строително-ремонтни дейности по договора между Община Велинград и фирма “Транков БГ”. Според прокурор Недялка Попова като врид кмет Атанас Водев е подписал на 17 септември 2005 г. с “Транков БГ” договор по начин, който не обезпечава последиците от неговото неизпъленние и така е ощетил общината. Според договора общината е платила в 3-дневен срок на фирмата авансово 95% от договорената сума, но впоследствие фирмата не e извършила всички договорени строителни дейности.
Пресцентърът на Окръжния съд съобщи, че защитата на Ат. Водев е поискала прекратяване на делото и връщане за ново разглеждане, но съдът не е приел това искане. Прието е искането за комплексна технико-метеоролгична експертиза, която да изясни атмосферните условия през периода, когато е трябвало да бъдат извършени ремонтите. След като на 20 януари в съда свидетелства екскметът Стоян Дулев, за следващото заседание по искане на защитата са допуснати и още двама нови свидетели. Делото ще продължи на 18 февруари 2011 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай