Велинград - online - Депутатът Ангел Даскалов: Вотът не ни гарантира комфорт, всички партии се готвят 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Депутатът Ангел Даскалов: Вотът не ни гарантира комфорт, всички партии се готвят
Публикувано 2011-01-25 09:10:03 от темпо

На 20 януари в Народното събрание бе гласуван вот на доверие към правителството на ГЕРБ, поискан от министър-председателя Бойко Борисов. Ден след вота народният представител от ГЕРБ от нашия избирателен район Ангел Даскалов бе във Велинград. В една от паузите на тържествата по случай Бабинден г-н Даскалов отговори на няколко наши въпроса за приключилото гласуване в парламента и за предстоящите местни избори:


- Г-н Даскалов, ГЕРБ получи подкрепата на 140 депутати при поискания вот на доверие. Достатъчна ли е тя, за да продължите водената от партията политика в различните сфери на обществения живот?
- Бих започнал с това да честитя празника Бабинден на всички велинградчани!
Първо да изясним нуждата от вота на доверие - свидетели сме не само в последно време на скандали, нелицеприятни за държавата като цяло. В този смисъл вотът бе навремен и необходим, за да се види кой стои зад политиката на правителството, дали съумяваме да изпълняваме предизборните си обещания. Вотът на доверие дава отговор на тези въпроси, а след него е време всички да си подадем ръка, за да продължим напред.
140 гласа са голяма подкрепа. Всяка политическа сила има своето политическо решение, макар че в лични разговори с депутати от други парламентарни групи се чуват и различни мнения. Донякъде бих коментирал поведението и гласуването на Синята коалиция. “Въздържал се” не е позиция при вот на доверие. По мое виждане или си “за”, или си “против”. Като цяло резултатът от вота бе очакван и 140 гласа е немалка подкрепа. - Какво очаквате сега: 6 месеца комфорт в управлението или компроматната война ще продължи?
- Едва ли можем да очакваме комфорт. Ясно е, че всички политически сили вече са в процес на избори. Съдейки по ситуацията досега едва ли вотът ще ни гарантира нужения ни комфорт. - С каква нагласа ГЕРБ - Велинград тръгва към местните избори и как ще се отразят тук новите правила във вече и повторно гласувания от вас Изборен кодекс?
- На местно ниво ГЕРБ ще подходи много сериозно към предстоящите избори. За всички е ясно, че ще продължим да водим прозрачно управление. Всички сме местни хора и е в наш интерес община Велинград да върви напред. - Обмисляте ли вече възможни коалиции за местния вот?
- Все още е много рано да се говори за коалиции. През февруари ГЕРБ ще вземе решения на национално ниво и ще утвърди стратегия за местните избори.
- Като председател на ГЕРБ - Велинград и като народен представител от нашия избирателен район каква е оценката ви за досегашната работа на общинските съветници от ГЕРБ?
- Като цяло такава оценка я даваме вътре в партия ГЕРБ. Никой от нас реално не се беше занимавал с политика. Затова на моменти пристъпвахме плахо към проблемите, но винаги сме защитавали интересите на общината. Има какво да се желае по отношение работата на съветниците, по определени проблеми липсваше по-голяма твърдост и решителност. Но човек се учи и добива рутина.
- Къде ще хвърлите сили в местния вот? Ще има ли ГЕРБ кандидати и за кмет, и за общински съветници? И как ще се отрази в нашия Общински съвет намаления брой на съветниците от 29 на 23?
- ГЕРБ безспорно ще се бори и за кмет на община Велинград, и за общински съветници. Кметът трябва да има подкрепа от Общинския съвет, сам би било трудно да управлява. Не казвам, че изборите по новия кодекс ще са лесни, напротив - ще е много по-трудно, но това амбицира и за много по-сериозна работа. Голяма роля ще изиграят жителите на община Велинград - ако са по-активни, от тях ще зависи бъдещето на общината. Затова още отсега бих призовал велинградчани към по-голяма активност.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води