Велинград - online - Кмет и ученическа компания ще рекламират алтернативния туризъм 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Кмет и ученическа компания ще рекламират алтернативния туризъм
Публикувано 2011-02-01 08:42:46 от темпо

Ученическата компания на СОУ “Васил Левски” Велинград “In Tour BG” АД и кметът на община Ракитово Емилия Еленкова подписаха меморандум за развитие и популяризиране на алтернативния туризъм. Велинградската компания се готви да посрещне свои връстници от Дания, Италия и Русия, с които си партнира по програмата “Джуниър Ачийвмънт”. За гостите съвместно с община Ракитово ще бъдат организирани турове до средновековната столица на Родопите крепостта “Цепина”, второто по значимост в света палеонтологично находище в Дорково и до природната забележителност пещера “Лепеница”.

От пресцентъра на община Ракитово съобщиха, че на чуждестранните туристи ще бъдат предложени и пътеки по стъпките в свещената земя на Сива-Дионис и тракийската крепост-светилище в местността “Пашино бърдо”, крепостта Кулата-Градот, трикорабната кръстокуполна ранно-византийска базилика в местността “Николица”, трако-римската крепост “Калето” под връх Сютка със запазен римски път и емблемата на Ракитово - една от малкото действащи часовникови кули в България.
Наред с богатото културно-историческо наследство територията на община Ракитово е една от най-съхранените в екологично отношение. В нейното землище се намират част от курортната зона Цигов чарк и резерватът “Мантарица“, включен в списъка на биосферните резервати по международната научна програма на ЮНЕСКО “Човек и биосфера“.
Взети заедно, тези дадености на община Ракитово разкриват нейния огромен потенциал за развитие на устойчив алтернативен туризъм. Затова и кметът Емилия Еленкова вярва, че заедно с младите ентусиасти от “In Tour BG” АД и директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов ще направят първите успешни стъпки за европейското популяризиране на културните и природни ценности в региона.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай