Велинград - online - Ще ремонтират ВиК мрежата в Грашево с над 5 милиона лева 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще ремонтират ВиК мрежата в Грашево с над 5 милиона лева
Публикувано 2011-02-01 08:50:22 от темпо

5 015 928 лева без ДДС ще бъдат вложени в реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа в село Грашево. След спечелен проект Община Велинград подписа договор с Държавен фонд “Земеделие”, а финансирането се осигурява по Програмата за развитие на селските райони.

Преди дни общината обяви открита процедура по Закона за обществените поръчки за избор на изпълнител на мащабния проект. Конкурсът е насрочен за 15 март 2011 г., като отварянето на офертите ще е публично.
Обществената поръчка е разделена на две обособени позиции. Първата включва реконструкция на съществуващ довеждащ водопровод от резервоара над Грашево и на 6-километров водопровод в населеното място, както и ремонт на съществуващия довеждащ водопровод от местността “Мемов камък” до водоема на Грашево с дължина 10 034 метра. По втората позиция ще бъде извършена реконструкция от водоема на Грашево до този на Мечо корито и на водопроводната мрежа в Мечо корито.
Към фирмите и консорциумите, които желаят да участват в обществената поръчка, има дълъг списък от изисквания. Всеки от кандидатите трябва да има достъп до гарантирана кредитна линия в размер не по-малък от 50% от стойността на поръчката. Изисква се минимум 15 милиона лева общ оборот за последните 3 години, като поне 10 милиона от тях трябва да са от подобна дейност, свързана с рехабилитация и строителство на ВиК мрежи. Кандидатите трябва да имат изпълнен и въведен в експлоатация поне един подобен обект на стойност не по-малко от 1.5 милиона лева за обособена позиция едно и не по-малко от 600 000 лева за позиция две. Наред с техническите възможности, от участниците в конкурса се изисква да имат валидни сертификати по ISO9001:2000 или ISO9001:2008. Друго условие към кандидатите е да са наели по трудов договор поне 90 работници и служители.
Срокът за изпълнение на всички предвидени по проекта дейности е 20 месеца, след което Грашево ще трябва да има изцяло модернизирана ВиК мрежа.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България