Велинград - online - Отчет в цифри, без анализ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Отчет в цифри, без анализ
Публикувано 2011-02-01 08:55:14 от темпо

Председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз отчете работата на местния парламент през 2010 г. само в цифри, без анализ.
Съветниците са провели 19 заседания, на които са приели 332 решения. За сравнение през 2009 г. броят на сесиите е бил 22, а на гласуваните решения - 460. Оспорените от областния управител решения през 2010 г. са 6, а през 2009 г. са били 19. Най-голям брой са решенията за разпореждане с общинско имущество - 152 от общо 332, следвани по численост от решенията за териториално-селищно устройство - 83.

За първи път в отчета г-н Джамбаз прави и заключение: настоящата 2011 г. е последната от мандата на Общинския съвет, но в същото време тя е и най-отговорната. Според него усилията на общинарите трябва да се насочат към “дейности по изграждане на местния капацитет, към създаване на кадри и предпоставки за успешно участие на общината в новите европейски реалности”. По традиция отчетът бе приет от съветниците без дискусии.
В началото на заседанието от името на Инициативния комитет “Да поработим за Велинград” София Ключкова заяви, че отчетът трябва да посочва не само колко решения са взети, а какво е постигнато с тях. Тя критикува съветниците, че не използват законовите си правомощия за контрол и че ако го бяха правили, нямаше да се стига до решения, противоречащи на интересите на гражданите. Като пример за липсата на контрол бяха посочени десетките решения, с които Общинският съвет дава право да се копае за водопроводи за минерална вода, но след това не контролира дали ползвателите са подписали договор с общината и дали плащат такси за водопренос. “Поне в края на мандата работете по-мъжки!”, пожела г-жа Ключкова на общинските съветници.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай