Велинград - online - Национална кампания “Преброяване 2011”: Приключва електронното и започва традици 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Национална кампания “Преброяване 2011”: Приключва електронното и започва традици
Публикувано 2011-02-08 09:11:30 от темпо

През настоящата седмица ще приключи електронното преброяване по интернет и ще започне традиционната работа на преброителите.
До 9 февруари включително тече преброяването чрез попълнате на анкетната карта на сайта на Националния статистически институт. Велинградчани проявиха голям интерес към новата възможност. По данни на статистиката само в първите три на кампанията по интернет се преброиха 7.8% от жителите на област Пазарджик, включително 2649 жители на община Велинград от 906 домакинства, обитаващи 817 жилища.
Така общината ни е на второ място в областта след Пазарджик по брой хора, избрали да се преброят по електронен път.
На практика се оказва, че електронното преброяване ще спести пари на държавата, но няма да спести хартия - картите за преброяване на цялото население са отпечатани и раздадени предварително, тъй като не е било ясно колко души ще предпочетат електронния вариант за броене.
От 10 февруари започва работата на близо 270 преброители и контрольори, които ще броят хората и сградния фонд на територията на общината. Заместник-кметът Георги Янчев, който е председател на общинската преброителна комисия, каза, че няма никакви проблеми и са в пълна готовност за началото на традицонното преброяване.
На преброителите и контрольорите са раздадени специалните СИМ-карти, с които ще трябва да удостоверяват пред гражданите статута си. Напомняме, че при съмнение дали в дома му е дошъл преброител, всеки има възможността да провери номера на картата и името на лицето чрез националния телефон 0700 16 310.
Преброителите ще минават по всички домове. Който се е преброил по интернет, дава уникалния номер, получен след успешно попълване на картата. Дори и в този случай преброителят на място ще попълни броя на сградите.
Новост ще е употребата на карти, напомнящи тези с надпис “Моля, не ме безпокойте”, които се слагат на вратите в хотелите. Когато в дома няма никой, преброителят ще напише върху картата на коя дата в колко часа ще направи второ посещение и ще остави своето име и телефон за връзка. Така ще се улесни комуникацията между преброителите и населението.
Стартиращото на 10 февруари традиционно преброяване ще приключи на 28 февруари 2011 г.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай