Велинград - online - ВАС отсъди за обществената поръчка за парковете 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ВАС отсъди за обществената поръчка за парковете
Публикувано 2011-02-08 09:13:01 от темпо

Върховният административен съд (ВАС) обяви решението си по делото, образувано във връзка с обществената поръчка за ремонт на парковете във Велинград.
Съдебният спор започна през 2010 г., когато един от участниците в обществената поръчка - фирма “Интергрирани пътни системи”, подаде жалба пред Комисията за защита на конкуренцията (КЗК).
В жалбата се твърдеше, че методиката за оценка е можело да бъде видяна само при закупуване на конкурсната документация и не е определена тежестта на различните показатели при оценката на офертите на участниците. На база на жалбата КЗК отмени решението за класиране на участниците в обществената поръчка като незаконосъобразно. От “Интегрирани пътни системи” поискаха и спиране на възлагането на поръчката, но дружеството не е внесло в срок обезпечението по иска си и мярката не е осъществена.
Междувременно общината подписа договор със спечелилото обществената поръчка сдружение “Еко Велинград” и работата по ремонтите на парковете започна. От своя страна кметът Иван Лебанов подаде жалба във Върховния административен съд срещу решението на КЗК.
С окончателното си решение ВАС отменя решението на КЗК и обявява за незаконосъобразно решението на кмета на Община Велинград за откриване на процедурата по обществената поръчка. Според съда сключеният договор между общината и “Еко Велинград” е обективен факт и следва КЗК да отмени решението си.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай