Велинград - online - Вселенската и Украинската партриаршии дариха църквата в Каменица 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Вселенската и Украинската партриаршии дариха църквата в Каменица
Публикувано 2011-02-08 09:24:03 от темпо

Църквата “Света Троица” в кв. Каменица получи ценни дарове - малки частици от мощите на свети Власий и свети Харалампий. На 10 и 11 февруари, когато според църковния календар са празниците на двамата светци, мощите за първи път ще бъдат изложени за поклонение във Велинград. Мощите на свети Власий са дарени от Вселенската патриаршия, а на свети Харалампий - от Украинската патриаршия, съобщи отец Антон.

На 10 февруари - деня на свети Харалампий, ще се отслужи света литургия и маслосвет, а за 11 февруари - деня на свети Власий, е предвидено съслужение на отците от всички църкви в Чепинското корито. “Ще се молим за още мощи, защото нашият край има нужда от покровители небесни”, каза за в. “Темпо” отец Антон от църквата “Света Троица”. Припомняме, че иконата на свети Власий в църквата в Каменица е единствената в България и послужи като образец за зографисването на параклиса в Свети Влас, където през юни 2009 г. лично Вселенският партриарх Вартоломей донесе мощи на светеца.
Частицата от мощите на свети Власий да бъде вградена в параклиса, който ще се строи край топлия минерален извор “Власа” - това е идеята, за осъществяването на която предстои още много работа. На 17 февруари предстои Експертен съвет, на който ще бъдат разгледани готовите вече планове за параклиса. Успоредно с решаване на административните проблеми, трябва да започне и събирането на дарения за храма, чието въздигане ще зависи от добрата воля и щедростта на всички.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола