Велинград - online - За първи път църква в Чепинско получи частици от свети мощи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

За първи път църква в Чепинско получи частици от свети мощи
Публикувано 2011-02-15 08:28:01 от темпо

“Света Троица” в кв. Каменица е първата църква в Чепинското корито, която притежава малки частици от мощи на светци. Новината вестник “Темпо” съобщи в предишния си брой, а в два последователни дни миналата седмица частиците от мощите бяха изложени за поклонение за първи път.

На 10 февруари с тържествена литургия и маслосвет бе отбелязан денят на Харалампий - светец лечител, за който се вярва, че “държи” всички болести и покровител на пчеларите. След осветяването на донесените от хората пити и мед, дошлите в църквата се поклониха пред частицата от мощите, дарена наскоро на храма от Украианската патриаршия.
На празника на Свети Власий в Каменица се събраха свещеници от цяло Чепинско, които извършиха съслужение на светата литургия. Власовден е последният църковен празник от зимния цикъл, а светецът е повелител на болестта влас и на болестите по животните. Свети Власий (или Влас) има особено място в църквата “Света Троица”, тъй като тук се пази уникална негова икона, а в близост е и горещият минерален извор Власа, чийто лековити качества са ненадминати. Миряните получиха възможност да се докоснат до частицата от мощите на светеца, която бе дарена от Вселенската патриаршия.
Поклонението пред мощите ще бъде последвано от дарителска кампания, за да се съберат средства за издигане на параклис до извора Власа. Идеята съществува от доста време, а сега вече в бъдещия храм ще може да бъде вградена и частицата от мощите на Свети Власий.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води