Велинград - online - ОБРАТНА ВРЪЗКА: Задочен диалог между кмета Лебанов и жителите на Крушата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ОБРАТНА ВРЪЗКА: Задочен диалог между кмета Лебанов и жителите на Крушата
Публикувано 2011-02-15 08:44:15 от темпо

Чрез рубриката “ОБРАТНА ВРЪЗКА” вестник “Темпо” продължава да търси мостове между гражданите и институциите, за да се стигне до реално решение на обществено значими проблеми. В редакцията получихме следното писмо от г-н Саит Бозов и жители на м. Крушата до Сърница (заглавията са на редакцията):Направете нещо за забравената махала
Махала Крушата незаконна, без регулационен план, от 5 години има изграден водоем (водохранилище), което не работи - няма кой да го пусне в експлоатация!
Жителите на м. Крушата кметство – гр. Сърница, общ. Велинград сме направили запитване до кмета на Общината с вх. № 032 – 02 – 819 /09. 06. 2010 г. и все още чакаме отговор за решаване на проблемите ни. Докога?
В началото на октомври 2010 г. сме депозирали искане за среща с кмета на община Велинград при неговата секретарка в извън приемния ден за по-обстойно разглеждане на проблемите на махалата, но все още няма такова събитие. Сигурно ги е страх да не им изцапаме постелките!
След като вие нямате желание да ви гостуваме в кабинета на общината, тогава решихме чрез вестник “Темпо” да ви поканим цялата Общинска администрация на новоизградения неработещ водоем - поне да го видите от близо това съоражение, да имате представа и в най-скоро време да вземете становище по Решение № 249/22. 06. 2009 г. на Общинския съвет.
Очакваме да ни кажете, че общината е пред фалит и няма пари. А кога ще има? Понеже от личен опит знаем, че когато човек няма пари, той мечтае и гради планове, проекти и при добри финансови обстоятелства ги реализира.
Уважаеми господа общински управници, пожелаваме ви да помечтаете за забравената махала на брега на язовир Доспат, да свършите поне нещо малко до изборите – ИДВАТ!
Дано багерите на Бат Бойко не дойдат скоро, молим се!

Общината е “с вързани ръце” заради съветниците, които не гласуваха кредит
Уважаеми господин Бозов,
Уважаеми жители на м. Крушата,
Бих искал категорично да заявя, че не е имало случай, в който да съм отказал среща с жители на община Велинград. Срещал съм се с тях по всяко време, дори извън определения приемен ден, за да изслушам проблемите им и за да съдействам за тяхното разрешаване съобразно възможностите ми на кмет на община Велинград.
Уверявам Ви, че Общинското ръководство е наясно с проблема с водоснабдяването не само на м. Крушата, но и на територията на цялата община - в населени места като Медени поляни, Враненци, Горелци, както и на територията на град Велинград. Ето защо ние постъпваме отговорно и по време на целия мандат разработваме проекти и в частност такива за подобряване на водоснабдяването.
Бих искал да ви уведомя, че преди време по Оперативна програма “Околна среда“ за град Сърница и м. Крушата бяхме изготвили и подали проект за водоснабдяване, канализация и пречиствателна станция. През месец август 2009 г. обаче процедурите бяха прекратени и по този начин проектът не получи развитие. С днешна дата преработваме проекта, съгласно новите изисквания, след което се надяваме отново да бъдем поканени да подадем документи за проекта по ОП “Околна среда“, касаещ агломерации над 2000 еквивалент жители, където всъщност попада град Сърница и м. Крушата.
Сега имаме одобрен проект по Програма “Развитие на селските райони“ за изграждането на водоснабдяване на Грашево и Мечо Корито на стойност 5 465 000 лв. По програмата са подадени документи и за проект, касаещ Бирково, Враненци, Горно Дъбево на стойност 3 400 000, който чакаме да бъде одобрен. През изминалата година със средства от Фонд “Бедствия и аварии“ изградихме водоем и водопровод в с.Боровиново, където изобщо нямаше изградена водоснабдителна система. В рамките на града бяха обновени и пуснати в експлоатация два водоема и водопровод “Острец“, който бе разрушен по време на наводненията през 2005 г.
Съзнавам, че с това проблемът не се решава цялостно, но той не би могъл да бъде решен навсякъде с магическа пръчка. Уверявам жителите на цялата община, че общинското ръководство е солидарно с наболелите проблеми на територията на общината. За да продължим да работим в посока решаване на подобни проблеми, Дирекция “Европейски програми и проекти“ продължава да разработва проекти по европейските програми.
Бих искал да подчертая, че за да бъдат реализирани, Община Велинград трябва да участва с определен процент във финансирането им. Световната икономическа и финансова криза се отрази неблагоприятно и върху нашата община и в момента изпитваме затруднения. Ето защо аз като кмет на община Велинград, многократно апелирах, че за разрешаването на такива проблеми, по подобие на други общини, трябва да бъде изтеглен кредит. С кредита ще бъдат поети разходите по проектирането, съфинансирането и реализиранрто на проектите, за да постигнем желания резултат. До този момент община Велинград няма изтеглени кредити, а повечето общини в страната разрешават проблеми точно по този начин. В противен случай реализирането на проекти се замразява, а проблемът продължава да стои пред жителите на община Велинград. Въпреки многократните ми апели, мнозинството съветници от Общински съвет - Велинград решиха да не подкрепят искането ми, продиктувано изцяло в интерес на жителите на общината, за решаването на проблеми като този с водоснабдяването. С днешна дата общинското ръководство е “с вързани ръце“ благодарение на непрактичното мислене на по-голямата част от съветниците. Г-н Бозов, уважаеми жители на м. Крушата,
Смятам, че сте сбъркали адреса, защото за този вид проблеми би трябвало да се обърнете към общинските съветници, които гласуваха “против“ кредита, което означава само едно – спиране на изпълнението на проекти, включително и на тези за подобряване на водоснабдяването на Община Велинград. Добре е да попитате тях защо са гласували “против“ решаването на проблеми, които са от огромно значение за стандарта на живот не само на град Сърница, но и населени места като Медени поляни, Враненци, Горелци, както и на територията на град Велинград! Не забравяйте, че с подобни решения те гласуват само и единствено срещу Вашия интерес!

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България