Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.02.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 14.02.11
Публикувано 2011-02-16 08:07:37 от темпо

ЛЕВСКИ Читалище “Васил Левски” ще почете паметта на своя патрон с поднасяне на цветя пред паметника в 17 часа на 19 януари, след което ще започне традицонният концерт с участието на самодейните състави. СОУ “Васил Левски” планира преглед на художествената самодейност, конкурси за есе и русинка, спортен празник с щафета. На 18 февруари учениците от СИП “Краезнание” с ръководител Радка Тотолакова ще поднесат цветя пред паметника на Апостола в София и ще посетят Националния исторически музей.


ЗАПЛАТИ Статистиката отчете, че през 2010 г. средната работна заплата в Пазарджишка област е била 559 лева. По този показател областта се нарежда на 14-то място в България, а доходите на населението са почти наполовина по-ниски от тези в столицата, където средната работна заплата е 917 лева.

МЮФТИЯ Роденият в Драгиново Мустафа Алиш Хаджи бе преизбран за главен мюфтия на извънредна Национална мюсюлманска конференция на 12 февруари. Неговата кандидатура бе единствената предложена и подкрепена от всичките 988 делегати на конференцията, чиито гости бяха впечатляващ брой посланици на чужди държави. На същата дата Недим Генджев, определен от съда за председател на Висшия мюсюлмански духовен съвет, посочи за главен мюфтия Али Байрактаров.

ТУРИЗЪМ На 17 февруари в София започва международната туристическа борса “Ваканция и СПА Експо”. Община Велинград и Съюзът на хотелиерите и ресторантьорите ще участват на общ щанд, разположен на атрактивно място в НДК. За тържественото откриване е предвидено пред щанда на СПА столицата на Балканите слово да произнесът кметът на общината Иван Лебанов и председателят на БХРА Благой Рагин.

ЕПИДЕМИЯ Областната пандемична комисия обяви край на официално обявената грипна епидемия. Данните за заболеваемостта сочат, че тазгодишният пик на грипа е отминал.

НАДЗОР 80 000 лева са предвидени за строителен надзор по проекта за ремонт на ВиК мрежата в Грашево, възлизащ на 5 милиона лева. Община Велинград стартира обществена поръчка за избор на строителен надзор, която ще се проведе на 25 март 2011 г., като отварянето на офертите ще е публично.

ЕКО КЕМП СОУ “Васил Левски” ще бъде домакин на европейски еко-лагер за младежи по програмата “Джуниър Ачийвмънт”. Те ще гостуват във Велинград в първите дни на май. Една от инициативите по проекта е засаждането на гора в района на Юндола, съобщи директорът на училището Емил Моллов.

УЧЕБНИЦИ През настоящата седмица във Велинград ще бъдат представени новите дигитални учебници, с помощта на които учебното съдържание ще достига до учениците изцяло в мултимедиен формат. Засега учебниците са само за 5 и 6 клас, предстои мнение по нововъведението да дадат и учителите.

ИСТАНБУЛ От 2 до 6 май т.г. учениците Асся Моллова и Калин Гушевилов от СОУ “В. Левски” ще участват в 20-тото международно изложение в Истанбул по биология, химия и физика. Те ще представят разработка за електростатична машина с транзистори и диоди.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола