Велинград - online - Жива е мечтата да се възроди оркестър “Ангел Герин” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Жива е мечтата да се възроди оркестър “Ангел Герин”
Публикувано 2011-02-21 22:15:27 от темпо

Макар и в криза, духът на културата във Велинград витае. На “патерица” музикантите от духовия оркестър “Ангел Герин” отпразнуваха 40 години от създаването му.

Останалите живи оркестранти са почти камерен състав, но това не попречи тържеството да бъде на ниво - с много песни, закачки и спомени от миналото. То се проведе под патронажа на Георги Янчев, заместник-кмет и пряк ресорен на културата във Велинград.
Присъстваха основателите на оркестъра Георги Хасърджиев и Борис Цопанов, основните баритони - Александър Ташев и Георги Хасърджиев, военният басист Георги Караджов и примистите Иван Сергиев, Костадин Попов, Никола Бандев, Борис Цопанов и Румен Влахов. Почетени бяха най-възрастният оркестрант Сотир Сотиров, на 83 години, и най-младият - Петко Канев.
В края на тържеството останахме с мечтите рано или късно този оркестър да се възстанови. Велинградчани да се радват на жива музика през целия период на годината, така както се радват Ботевград, Поморие, Севлиево, Белоградчик, Ловеч и други български градове. Ние имаме предимство пред тях, тъй като освен целогодишен СПА курорт имаме и изключително голям брой инструменталисти на почти професионално ниво и приемственост от ученическия оркестър “Димитър Мечев”. Нека тази даденост не остане похабена. Символичен хонорар няма да обърка ничии сметки, но ще поддържа пламъка и духа у музикантите.
Борис Цопанов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води