Велинград - online - Набират още желаещи да ползват асистент и домашен помощник 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Набират още желаещи да ползват асистент и домашен помощник
Публикувано 2011-02-21 22:33:04 от темпо

80 човека от Велинград и населените места в общината ще могат да ползват социалните услуги “Социален асистент” и “Домашен помощник”. До момента заявление са подали около 60 човека, а приемът продължава. Условието е хората да са с трайни увреждания или самотно живеещи.

От явилите се около 50 кандидати вече са избрани и назначени 25 социални асистенти и 15 домашни помощници. Всеки от тях ще поеме грижите за двама нуждаещи се.
Двете социални услуги се предоставят по проект “За достоен и независим живот”, по който работи Центърът за социална рехабилитация и интеграция - София в партньорство с Община Велинград. Финансирането е по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”, съфинансирана от ЕС чрез Европейския социален фонд и българската държава, като общата стойност на проекта е 199 562 лева.
Новият проект бе представен на 18 февруари в Дневния център за възрастни хора с увреждания във Велинград от директорката Елена Янева-Зисова. Той е с продължителност 14 месеца от 1 януари 2011 г. до 28 февурари 2012 г. На представянето присъстваха представители на община Велинград и на Клуба на инвалидите “Зорница”, които пожелаха да съдействат.
След извършването на подбора на социалните асистенти и домашните помощници предстои те да бъдат обучени. Таксите, които ще заплащат потребителите на услугите, са по Закона за социално подпомагане.
Проектът цели хората, които се нуждаят от постоянно обслужване в ежедневието, да получат подкрепа в семейна среда, да разширят социалните си контакти, а техните близки да разчитат на помощта на социалните асистенти и домашните помощници.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай