Велинград - online - Съветниците ще имат собствено перо за заплати 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Съветниците ще имат собствено перо за заплати
Публикувано 2011-02-21 22:54:11 от темпо

Докато в Народното събрание в столицата депутатите спретнаха класически скандал за заплатите си, подобен сюжет тече и във Велинград. Втори месец местните народни избраници в Общинския съвет са без заплати. Досега брожението нямаше публичност, въпреки че неофициално съветници твърдяха, че това е заради негласуваното от тях искане общината да тегли кредит. Темата излезе на преден план на 18 февруари при обсъждане на отчета за 2010 г. и проектобюджета за 2011 г. в комисиите.

Екатерина Каферинова попита главния финансист Христо Савов къде са заплатите на съветниците и подчерта, че ги унижават вече два месеца. Тя представи справка от общините София, Пазарджик и Перник, където в бюджетите има ясно разграничение на фонд “Работна заплата” за Общинска администрация и Общински съвет и настоятелно поиска това да бъде направено в бюджет’2011 г. и във Велинград.
В предложения проектобюджет сумата за “Общи държавни служби” е 1 030 600 лева, като не става ясно колко са парите за заплати на общинските съветници. Христо Савов пое ангажимент разделянето да стане факт и в окончателния вариант на бюджета на отделен ред да залегне цифрата от 204 916 лева за възнагражденията на 29-те съветници.
По настояване на съветника Георги Чинков главният финансист се ангажира, че при обсъждането на бюджет’2011 ще посочи какви са задълженията на Община Велинград към момента. Това ще стане на извънредна сесия на 22 февруари, на която съветниците настояват да получат и информация какви земи и сгради смята да продава общината през настоящата година.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай