Велинград - online - Наш боец 5-ти на Световна купа 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Наш боец 5-ти на Световна купа
Публикувано 2011-02-28 21:57:33 от темпо

Велинградският състезател по Кудо карате Йордан Герасимов се класира на престижното пето място на първото състезание от Световната купа по този спорт. То се проведе на 19 февруари 2011 г. в Спортен комплекс “Олимпик” в руската столица Москва.

Йордан достигна до петото място, след като постигна две последователни победи. Първата от тях бе срещу бившия европейски шампион Редван от Белгия. Втората бе след нокаут срещу литовеца Игорис. Именно в този мач обаче нашият боец получи контузия на ръката, която не му позволи да изиграе целия следващ мач, който бе срещу лидера в категорията Стрелченко. Герасимов се отказа в средата на този двубой, но двете постигнати преди това победи му гарантираха петата позиция в крайното класиране в категория с индекс 250.
В състезанието участваха още двама българи от школата в Пловдив, но и двамата записаха по една победа и след това отпаднаха. Така Йордан Герасимов, който е вицебалкански шампион в кудо каратето, направи най-доброто класиране за български състезател на престижното състезание.
Световната купа по Кудо карате се организира за първи път в историята на този спорт, като бе със статут на световно първенство. Общо 150 топ бойци от 35 страни се събраха на участие в състезанието, като най-силно се представиха каратеките от Русия, Украйна и други бивши съветски републики. Отстъпление в състезанието записаха японците, които до този момент се считаха за най-силни в този спорт заедно с домакините. Представителите на Страната на изгряващото слънце обаче се добраха едва до едно трето място, което се отчете от организаторите като голямо разочарование.
Пред велинградския клуб “Бойни спортове”, чийто представител е Йордан Герасимов, предстои в края на март състезание по граплинг с участието на бойци от Велинград и Ракитово. За възпитаниците на Николай Цинцев то ще бъде и като генерална репетиция преди Държавния шампионат по Кудо карате през месец април.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води