Велинград - online - Ще покажем дорковския “Джурасик парк” в Братислава 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще покажем дорковския “Джурасик парк” в Братислава
Публикувано 2011-02-28 22:17:55 от темпо

В края на месец март в Братислава ще се проведе Европейският търговски панаир на ученическите компании, организиран по програма “Джуниър Ачийвмънт”. Проявата има конкурсен характер, а конкуренцията става по-голяма с всяка изминала година. На панаира България отново ще бъде представена достойно от участниците в ученическите компании в СОУ “ Васил Левски” - Велинград.

Тази година учениците участват с идеята да покажат пред света ценното богатство на Чепинския край - уникалните целебни минерални води, съчетани с екскурзии до емблематичните за нашия край забележителности - крепостта “Цепина”, пещерата “Лепеница”, палеонтологичното находище и интересни еко маршрути. Партньори по проекта са Община Ракитово и ракитовското сдружение с общополезна дейност “Суткя”.
На първата работна среща преди седмица учениците се върнаха в Чепинския край през плиоцена – място, обрасло с тропически гори, населявани от стада мастодонти, хипариони, саблезъби тигри и лъвове. От презентацията на Община Ракитово и сдружение “Суткя” те се запознаха с проучванията на откритото край Дорково най-голямото в Европа палеонтологично находище. То е уникално, защото се намира на кръстопътя между Европа, Африка и Азия и показва пътя на миграция и еволюция на животинските видове между континентите. Находището е най-голямото познато на палеонтолозите струпване на кости от над 30 вида животни на едно място – над 600 кости с различни размери на площ 15 кв. метра от ранния плиоцен – период, от който не са открити други такива находища в Европа и се запълва празнота в науката. Община Ракитово спечели проект и на мястото, където бе намерено находището, тази година предстои изграждане на наш вариант на “Джурасик парк”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай