Велинград - online - “Русофили” брани паметниците на Съветската армия с подписка 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Русофили” брани паметниците на Съветската армия с подписка
Публикувано 2011-02-28 22:20:55 от темпо

Сдружение “Русофили” - Велинград започна събиране на подписка в защита на паметниците на Съветската армия в България. Конкретен повод са исканията за премахването на паметника в центъра на София, което според русофилите е пореден опит за раздухване на русофобска истерия и би било истинско оскърбление към руските хора и Русия с неблагоприятни последици за отношенията между нашите две държави. Подписката, която вече с събира в пенсионерските клубове във Велинград, ще продължи до 20 април, а на 9 май националното движение “Русофили” ще се събере на митинг пред паметника на Съветската армия в столицата.

Призивът повече хора да се включат в подписката прозвуча на отчетното събрание на “Русофили”, което се проведе на 25 февруари във Велинград. Председателят инж. Георги Пашов направи отчет за свършеното от май 2009 г., когато активните русофили в общината възстановиха сдружението, до момента. “Русофили” работи съвместно със сдружение “Славяни”, в което членуват рускини, живеещи във Велинград. С общи усилия са организирани изложби, концерти, чествания, посрещане на посланика на Русия в България Юрий Исаков, установяване на контакти с Кисловодск и училището към руското посолство в София, издирвателска дейност за погребания във Велинград руски дипломат Николай Федоренко и др. Сега русофилите работят по два проекта, свързани с наречения по тяхна инициатива Парк на освободителите до Сярна баня: с единия проект ще кандидатстват за финансиране пред МОСВ, а с другия пред фондация “Руски мир”. Г-н Пашов благодари на общината за резултатното взаимодействие в полза на каузата на русофилството.
Планът на “Русофили” за 2011 г. бе представен от заместник-председателя на сдружението Васил Аврамов. Сред интересните събития, които ще организират русофилите, ще бъде честването на 50 години от полета на Юрий Гагарин, за което ще бъде отправена покана към един от българските космонавти да гостува във Велинград. Сдружението ще продължи да насърчава по-широкото изучаване на руски език в общината, най-вече със СОУ “Васил Левски”, което вече представи свой проект пред руското посолство. В плана за 2011 г. намериха място и предстоящите избори, като от “Русофили” обявиха, че ще подкрепят кандидати, които споделят техните разбирания за значението и развитието на българо-руските отношения. Сдружението ще положи усилия и за създаване на повече контакти между местния и руския бизнес.
На събранието “Русофили” приеха още един асоцииран член наред със “Славяни” и Дружеството за защита на Родопите - възродената дружба “Родина”, чийто председател Емил Моллов пожела да работят съвместно.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България