Велинград - online - Ракитово спечели още 1 милион за енергийна ефективност 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ракитово спечели още 1 милион за енергийна ефективност
Публикувано 2011-02-28 22:25:19 от темпо

Община Ракитово спечели финансиране за още пет обекта по енергийна ефективност, този път от Международния фонд “Козлодуй”, управляван от Европейската банка за възстановяване и развитие. Ще бъдат извършени енергоспестяващи ремонти в ОУ “Христо Ботев” – с. Дорково, ЦДГ “Славейче” и читалище “Просвета” в Костандово, ОУ “Христо Ботев” и СОУ “Климент Охридски” в Ракитово.

В проекта са заложени подмяна на дограмата на сградите, външно и вътрешно боядисване, комплексни мерки за цялостна топлоизолация на външни стени, покрив и реконструкция на котелна и отоплителна инсталация. В детска градина “Славейче” ще се изгради соларна система за топла вода със слънчеви колектори и автоматично управление.
Проектът е част от Лот II - “Енергийно ефективни подобрения в обществени сгради”. Ракитово е сред 12-те общини, които ще получат европейски средства за саниране и отопление по тази мярка, заедно с Чирпан, Драгоман, Павликени, София, Рудозем, Вършец, Якимово, Иваново и Стрелча.
Тръжната процедура за избор на изпълнители на ремонтите ще се проведе съгласно правилата на Европейската банка за възстановяване и развитие, а предложенията на фирмите ще бъдат отворени на 7 април 2011 в сградата на министерство на икономиката, енергетиката и туризма. Общата стойност на одобреното финансиране е един милион лева.
Кметът на община Ракитово Емилия Еленкова коментира новината за спечеления проект така: “Изключително съм развълнувана от факта, че се преборихме за европейско финансиране на общо 8 обекта, свързани с енергийна ефективност. Подобряването на образователната инфраструктура е един от най-важните приоритети и част от управленската програма на моя екип, наравно с грижата и отговорността към младото поколение в Община Ракитово, затова се радвам, че усилията ни дават добър резултат”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай