Велинград - online - ТЕМПО КОМЕНТАР: Предизборни балони - шарени и скъпи 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

ТЕМПО КОМЕНТАР: Предизборни балони - шарени и скъпи
Публикувано 2011-02-28 22:32:35 от темпо

Години наред любимо упражнение на велинградския парламент е да гласува решения, по които парите се осигуряват от “преизпълнение на местните приходи”. Доста голяма част от подобни решения са “кухи” още в момента, в който се приемат, но пък общинарите могат да си измият ръцете, че са си свършили работата.

Е, дойде време, когато и за слепците е видно, че “преизпълнение на местните приходи” вече звучи като мотив от вълшебна приказка. На всичкото отгоре се случи точно в година на избори, когато трябва да се дават толкова обещания...
И бе намерен нов начин на електората да се поднесат добри новини - Общинският съвет реши да продава земя и сгради, за да се правят водопроводи, улици, мостове и други строителни обекти. Мотивите наистина са благородни, решават се насъщни нужди на жителите на община Велинград. Но тук е мястото и времето общинарите да си зададат въпроса дали през изтичащия вече мандат направиха достатъчно, за да гарантират на хората, които са ги избрали, точно такива елементарни придобивки като вода, осветление, инфраструкура? Защото с днешна дата, броени месеци преди същите тези хора отново да застанат пред урните, дори най-благородните мотиви на управниците са с фалшивия привкус на предизборни обещания.
Часове съветниците разпределяха едни виртуални 1.9 милиона лева, за които никой не знае дали изобщо ще бъдат събрани. Търговете през последните месеци показват, че потенциалните купувачи са твърде малко и че се чака цените да паднат до възможния минимум. Готова ли е общината да продава на всяка цена и струва ли си да го прави? Това ли е вярното решение във време на криза ? Но въпросите са едно, а съвсем друго е колко е удобно за всички да застанат пред избирателите си и да кажат, че те са гласували пари за този водопровод или за онази улица. Предизборни балони - шарени, нетрайни и ... скъпи.
Пластовете на всеки предизборен сценарий са много и дълбоки. Пълното единодушие сред съветниците буди съмнения за договорки зад кулисите. А историята на досегашните общински съвети във Велинград сочи, че точно на финала на мандата най-често се взимат решения в нечия частна, а не в обществена полза. Да почакаме да започнат продажбите - тогава ще се види дали развръзката и в този Общински съвет ще e същата.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води