Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.03.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.03.10
Публикувано 2011-02-28 22:39:40 от темпо

ТОК Областният управител върна като незаконосъобразно решението, с което Общински съвет - Велинград преди месец отказа “EVN” да захрани с електричество район с вили в курортното селище Юндола. На сесията на 24 февруари със 17 гласа “за” съветниците потвърдиха оспореното решение, въпреки настояването на доставчиците на ток и факта, че от години собственици на вили стоят без ел. захранване. “Това бяха общински места, хората играха на търг и сме длъжни за им осигурим ток”, каза зам.-председателят на Общинския съвет Венцислав Еличин, но само 6 съветници гласуваха за отмяна на върнатото решение.


КРЪСТАВА По предложение на Мустафа Джамбаз съветниците измениха свое решение от 2006 г., което даряват безвъзмездно общински имот на Джамийското настоятелство в Кръстава. Имотът е с площ 9470 кв.м и е актуван като частна общинска собственост. Кметът Иван Лебанов подкрепи дарението, защото селото има нужда от гробищен парк.

ОТЧЕТИ Без дискусия Общинският съвет прие отчет за изпълнение на взетите решения в периода юли - декември 2010 г. Приет бе и годишният отчет за изпълнение на Програмата за управление за 2010 г. София Ключкова от инициативния комитет “Да поработим за Велинград” критикува пропуски в работата на общината в сферата на образованието - наличието на множество маломерни паралелки, което снижава качеството на обучението и липсата на ясна формула за разпределение на средствата за детските градини.

СТРОЙКОМ С шест месеца бяха удължени срокът, определен за ликвидацията на общинската фирма “Стройком” и правомощията на определения за ликвидатор инж. Тошко Кютов. И след втората тръжна сесия част от имуществото на дружеството все още не е продадено и затова Общинският съвет направи преоценка на нереализираните активи на обща стойност 106 087 лева. За тях ще бъде обявен нов, трети поред търг.

ПРИДОБИВКА Съветниците дадоха съгласие община Велинград да придобие безвъзмездно държавни имоти, собственост на Министерството на отбраната - бившите военни складове над работилницата на Горското в Каменица, в местността “Кадинова кория”. Кметът Иван Лебанов благодари за съдействието на велинградския зет ген. Рабаджиев и каза, че сградите на трите склада ще се ползват за спортни и социални цели.

ПЪТ Община Велинград прехвърли безвъзмездно на държавата общо 5.850 дка общински земеделски имоти, попадащи около трасето на пътя Велинград - Сърница в района на Грашево. Държавата ще използва площта им при рехабилитацията и частичната реконструкция на път III-843.

“МИРАЖ” След като измениха предишното свое решение, съветниците предоставиха на Спортен клуб “Бойни изкуства” целия бивш ресторант “Мираж”. Досега клубът ползваше под наем част от помещенията, а промяната е нужна заради кандидатстване по проект.

“АКВАТОНИК” Общинският съвет даде съгласие “Тони-К” ЕООД - Пловдив да прокопае водопровод за топла минерална вода от находище “Велинград - Чепино”. Водопроводът ще е директен до хотел “Акватоник”, а искането е във връзка със зачестилите аварии по водопреносната мрежа за минерална вода. Дължината на новия водопровод е 923 метра, а трасето за преминаване е определено от общината.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола