Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.03.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com

Продава /наем офиси

Даралl EООД


За Велинград
· Начало
· История
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Tuesday, September 04
· По статуята посрещат
· Финален щурм за ремонта на центъра
· Два форума с фокус върху минералните води
· Оценката на хората, които коронясаха Велинград за СПА столица на Балканите
· За 10 г. хотелите в СПА столицата от 12 станаха 134
· Малки обяви: 04.09.18
· Ути почерпи с две огромни кюфтета по 75 килограма
· Първи концерт и предложение за брак на обновения център
· Празник и за децата
· Дистрикт гуверньорът на Ротари посети Велинград
· Нов водопровод и асфалт на две улици в Юндола
· НАП затвори общинския плаж за 3 дни
· Задържаха работодател заради смърт на работник
· Горяха пожари в Сърница и Ракитово
· РК “Родопчани” участва в “боевете” на връх Шипка
· 120 г. с грижи за природата и дивеча
· Планините ни зоват
· Първо гостуване - първа загуба
Tuesday, August 28
· СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 28.08.18
· Велинград чака финал на ремонта и старт на празниците

Обектив: СЕСИЕН ОБЕКТИВ 01.03.10
Публикувано 2011-02-28 22:39:40 от темпо

ТОК Областният управител върна като незаконосъобразно решението, с което Общински съвет - Велинград преди месец отказа “EVN” да захрани с електричество район с вили в курортното селище Юндола. На сесията на 24 февруари със 17 гласа “за” съветниците потвърдиха оспореното решение, въпреки настояването на доставчиците на ток и факта, че от години собственици на вили стоят без ел. захранване. “Това бяха общински места, хората играха на търг и сме длъжни за им осигурим ток”, каза зам.-председателят на Общинския съвет Венцислав Еличин, но само 6 съветници гласуваха за отмяна на върнатото решение.


КРЪСТАВА По предложение на Мустафа Джамбаз съветниците измениха свое решение от 2006 г., което даряват безвъзмездно общински имот на Джамийското настоятелство в Кръстава. Имотът е с площ 9470 кв.м и е актуван като частна общинска собственост. Кметът Иван Лебанов подкрепи дарението, защото селото има нужда от гробищен парк.

ОТЧЕТИ Без дискусия Общинският съвет прие отчет за изпълнение на взетите решения в периода юли - декември 2010 г. Приет бе и годишният отчет за изпълнение на Програмата за управление за 2010 г. София Ключкова от инициативния комитет “Да поработим за Велинград” критикува пропуски в работата на общината в сферата на образованието - наличието на множество маломерни паралелки, което снижава качеството на обучението и липсата на ясна формула за разпределение на средствата за детските градини.

СТРОЙКОМ С шест месеца бяха удължени срокът, определен за ликвидацията на общинската фирма “Стройком” и правомощията на определения за ликвидатор инж. Тошко Кютов. И след втората тръжна сесия част от имуществото на дружеството все още не е продадено и затова Общинският съвет направи преоценка на нереализираните активи на обща стойност 106 087 лева. За тях ще бъде обявен нов, трети поред търг.

ПРИДОБИВКА Съветниците дадоха съгласие община Велинград да придобие безвъзмездно държавни имоти, собственост на Министерството на отбраната - бившите военни складове над работилницата на Горското в Каменица, в местността “Кадинова кория”. Кметът Иван Лебанов благодари за съдействието на велинградския зет ген. Рабаджиев и каза, че сградите на трите склада ще се ползват за спортни и социални цели.

ПЪТ Община Велинград прехвърли безвъзмездно на държавата общо 5.850 дка общински земеделски имоти, попадащи около трасето на пътя Велинград - Сърница в района на Грашево. Държавата ще използва площта им при рехабилитацията и частичната реконструкция на път III-843.

“МИРАЖ” След като измениха предишното свое решение, съветниците предоставиха на Спортен клуб “Бойни изкуства” целия бивш ресторант “Мираж”. Досега клубът ползваше под наем част от помещенията, а промяната е нужна заради кандидатстване по проект.

“АКВАТОНИК” Общинският съвет даде съгласие “Тони-К” ЕООД - Пловдив да прокопае водопровод за топла минерална вода от находище “Велинград - Чепино”. Водопроводът ще е директен до хотел “Акватоник”, а искането е във връзка със зачестилите аварии по водопреносната мрежа за минерална вода. Дължината на новия водопровод е 923 метра, а трасето за преминаване е определено от общината.

 
SPA Hotel-Olympic

Недвижими имоти


Къща за гости Bumerang


Вашата реклама в Интернет
Изработване на реклама, ефективна рекламна стратегия , публикуване на вашата реклама в този сайт.
Тел. 0876521487

Минерали-М Велинград

Вила


Мебели от масив

Тоника - Велинград , производтво на билков чай