Велинград - online - Фирма получи безсрочно ОПС до Клептуза 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Фирма получи безсрочно ОПС до Клептуза
Публикувано 2011-02-28 22:41:36 от темпо

21 общински съветници подкрепиха искането на “Клептуза лимитед” ЕООД - Велинград договорът за учредено през 2001 г. право на отстъпено право на строеж в района на паркинга на Клептуза да стане безсрочен. Предложението бе внесено от общинския съветник от “Зелена България” Лазар Белев и доведе до спор в залата.

Недовършеният строеж на паркинга на Клептуза има дълга предистория. На 21 февруари 2001 г. тогавашният Общински съвет преобразува от публична в частна общинска собственост площта от 180 кв.м. Започва процедура за създаване на постоянен статут на постройката, собственост на Владимир Иванов и се дава отстъпено право на строеж (ОПС) за срок от 3 години. Решението е взето след бурни спорове, тъй като с мотив за облагородяване на района общината премахна намиращите се там десетина търговски обекта. Само 7 месеца по-късно, на 26 октомври 2001 г., съветниците удължават срокът за ОПС от 3 на 10 години и на 21 февруари 2002 г. е подписан договор между общината и ЕТ “Влади комерсиал”, който заплаща 2060 лева за ОПС. През 2006 г. следват нови спорове в Общинския съвет, след които е одобрено обособяването на застроително петно с площ от 180 кв.м, като изменението на плана не е обжалвано.
“Клептуза лимитет” ЕООД се явява правоприемник на ЕТ “Влади комерсиал” и като такъв поиска срокът на учреденото ОПС от 10 години да стане безсрочен. Искането получи подкрепата на кмета Иван Лебанов, който каза, че така ще се подпомогне местния бизнес и ще влязат пари в общината. Кметът настоя в скоро време да се реши и съдбата на “две полузаконни сгради” в района на парка Клептуза.
По темата се изказаха двама граждани - Фидел Беев и София Ключкова. Г-н Беев каза, че се гласи огромна кражба - преди време Общинският съвет е ликвидирал 20 павилиона, които са хранили 20 семейства в Чепино, а сега ще даде имота на “спонсор на една група общински съветници”. Г-жа Ключкова попита председателя на Общинския съвет Мустафа Джамбаз дали има конфликт на интереси между вносителя и искането в точката. На въпроса г-н Джамбаз отговори: “На мен не ми е известено да има конфликт на интереси”. Като председател на инициативния комитет “Да поработим за Велинград” от името на велинградчани София Ключкова настоя решението да не се приема и общината повече да не сключва никакви договори с частни лица на Клептуза.
При гласуването искането бе подкрепено от групите съветници на ДПС, “Зелена България” и ЗНС. “Шарено” гласуваха БЗНС, БСП и ВМРО, а групата на ГЕРБ бе против. В залата тримата съветници от ГЕРБ не се изказаха по темата, а след сесията писмена позиция изпрати местното ръководство на ПП ГЕРБ - публикуваме я отделно.
Приетото решение задължава “Клептуза лимитед” да поддържа и благоустрои безвъзмездно терена около сградата с площ 760 кв.м по проект, нарочно одобрен от Общинския съвет и в публичен обществен интерес, като се постигне “икономическа и социална полза за Община Велинград”.
Елена Баева

ГЕРБ настоява за връщане на решението
Ние от ръководството на ПП ГЕРБ - Велинград изразяваме несъгласие с взетото решение на Общинската сесия на 24.02.2011 г. за изменение на решение №238 на ОбС Велинград от 26.10.2001 година за отредено Отстъпено право на строеж за 10 години – в трансформирането му в безсрочен. Заявяваме, че от частна сграда в началото на парк Клептуза Общината няма никаква икономическа и социална полза. Изгонените от там търговци щяха да донесат много повече полза на Общината, както икономическа, така и социална.
Възмутени сме от искането за подържане на 760 кв.м. в парка, които сега ще бъдат благоустроени по проект. Ние сме против нанасяне загуби за общината.През тази година Община Велинград трябваше да придобие собствеността на сградата и земята, поради изтичане на договора. Настояваме за връщане на решението и вземане на такова в полза на жителите на Велинград.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола