Велинград - online - Училището за политика сближава различията 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Училището за политика сближава различията
Публикувано 2011-03-08 09:05:24 от темпо

Изпълнителен директор на Училището за политика е Ирина Алексиева - журналист, когото познаваме от екрана на БТВ като водещ на икономическо предаване и автор на документални филми. Ето какво сподели г-жа Алексиева след базара за мартеници по друга винаги актуална тема - българската политика и политици:

За нуждата от училище за политика
Нашето училище е за политика, а не за политици. Обучаваме настоящи политици - кметове, зам.-кметове, общински съветници, депутати, членове на партийни структури. Съществуваме от 9 г., а това показва, че политиците си дават сметка, че не знаят достатъчно. Политиката е начин да се подобри живота на хората. Уникалното при нас е, че училището за политика сближава представители на различни партии, събира на едно място много идеи и от техния сблъсък научават много един за друг. Не празното говорене, а противопоставянето на идеи води до по-добро качество на политиката.
За истината, която се ражда в спора
Споделянето на различни гледни точки води до реална промяна в политиката. Важно е политиците са гледат на проблемите през различни ъгли, включително през такива, за които не подозират, че ги има. Идват партийни членове, които са абсолютно уверени, че тяхната партия има най-мъдрото решение. Важно е да седнеш с хора от друга политическа сила и да видиш, че има и други решения, които може би са по-добри от твоите. Това не е въпрос на възраст, а на отвореност на мисленето, на желание да променяш себе си и страната си. Една от целите на Училището за политика е политиците да спрат с дърленето и да погледнат един на друг като нормални хора, които да търсят по-добри решения за страната.
За вярата в политиците и в собствените сили
Без да оправдавам политиците, ще кажа, че българите не могат да повярват в себе си и в това, че в България може да се постигне успех. Към всеки успех се отнасяме с доза съмнение, все се питаме какво стои отзад. Това е проблем на нашето общество, морален казус - липсват ни ценностни устои, липсва ни увереност, че можем да постигнем мечтите си по почтен начин, със знаене и можене.
Българските политици не са от Марс, ние ги избираме и те са едни от нас - както казва поговорката “Какъвто народът, такива и управниците”. Нужно е узряване, морал и почтеност и младите хора да знаят, че ако положат усилия, ще вървят напред с това, което имат в главите си. Има млади хора от различни партии, които милеят за държавата. България вече е член на ЕС - трябва ни нова визия, да правим политика на европейско ниво. Аз съм позитивно настроена, че процесът на промяна ще започне.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай