Велинград - online - Децата трупат житейски умения 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Децата трупат житейски умения
Публикувано 2011-03-08 09:07:18 от темпо

Празникът 1 март събра във фоайето на общината във Велинград кмета Иван Лебанов, заместник-областния управител Ваня Минкова и изпълнителния директор на Българското училище за политика Ирина Алексиева. Всеки от гостите получи мартеничка от децата от Центъра за настаняване от семеен тип (ЦНСТ).

Този социален дом във Велинград е един от трите в България, които получават помощ от Училището за политика. Съвместната работа е от 4 години, а сега като партньор се присъединява и Бонита тръст. “Нашата идея е да научим децата как да правят различни неща и когато излязат от дома, да имат нужните умения за живота”, каза Ирина Алексиева. Затова подпомагат активно работата на художествено-творческото ателие, изработило и красивите мартеници за празника.
Кметът Иван Лебанов благодари на всички, които помагат на децата, а зам.-кметът Дияна Кехайова изказа специална благодарност към хотелите, които са организирали базари на мартенички, изработени в ателието на ЦНСТ: “Лайт”, Гранд хотел “Велинград”, “Рич”, “Олимп”, “Велина”, “Клептуза”, “Камена” и “Двореца”.
Специални благодарности заслужиха фирмите “Стелла-97”, изработила две кухни в дома и дарила една от тях и “Премиера-257”, която обучава децата да правят сладки. Г-жа Стела Василева от “Стелла-97” и г-н Пламен Мавров от “Премиера-257” също получиха мартеници с най-добри пожелания от децата.
Съвместният проект на Училището за политика и Бонита тръст ще продължи до 2012 г. с организиране на професионални курсове за децата в домовете, благотворителни изложби и търгове на изработени от тях изделия и с политически дебати за бъдещето на домовете за изоставени деца.
Децата от ЦНСТ във Велинград ще покажат какво могат в кухнята и колко вкусни и атрактивни сладкиши правят на 19 март в Правец - на благотворителна вечер с търг, организирана от Училището за политика. Средствата, които ще се съберат на търга, ще бъдат дарени на домовете.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води