Велинград - online - Билбордове за каузата на хората с редки болести 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Билбордове за каузата на хората с редки болести
Публикувано 2011-03-08 09:15:10 от темпо

Пътуващите по дефилето сигурно са видели два билборда на Националния алианс на хората с редки болести - малко след Чуката и на Варвава. Благодарение на велинградския бизнесмен Росен Лагадински, който е предоставил своите билбордове, алиансът има възможността да напомнят за своята кауза.

На 28 февруари бе отбелязан Световният ден на редките болести. Данните сочат, че 6-8% от населението на ЕС страда от такива болести. В България те се откриват и диагностицират трудно, лечението е скъпо, но болните с пълно право настояват да бъдат равнопоставени и да получават адекватно лечение. В момента са притеснени и от факта, че Здравната каса плаща лечението само на 6-7 редки заболявания, а от 1 март въведе и нов ред, който безпокои болните.
Отец Стоил Лазаров от Велинград, който сам страда от рядко заболяване и е сред най-активните членове на алианса, каза, че се надява с двата билборда да насърчат хора и особено родителите на деца с редки заболявания, да се свържат с Националния алианс. Алиансът не може да им подсигури лечение, но може да бъде изключително полезен с насочване към точния специалист и лаборатория. Центърът на алианса в Пловдив е много активен в събирането и предоставянето на полезна за пациентите и обществото информация за редките болести.
Билбордовете ще останат в продължение на 1 месец. Отец Стоил благодари на г-н Лагадински за жеста и на Емил Качорев, който е извършил безплатно монтажа.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България