Велинград - online - Поклон на мястото, където Чепинско посрещна свободата 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поклон на мястото, където Чепинско посрещна свободата
Публикувано 2011-03-08 09:56:40 от темпо

Въпреки че на 2 март термометрите отчетоха минус 5 градуса студ, пред чешмата-паметник до Сярна баня се събраха десетки велинградчани. Точно на това място преди 133 години жителите на село Каменица са посрещнали първите руски войски в Чепинското корито. За да почетат годишнината от Освобождение на България, дойдоха политици, общинари, ученици, граждани. Сред официалните лица бяха заместник-областният управител Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз и общински съветници, четиримата заместник-кметове на община Велинград.

Патриотичен тон на тържеството зададоха изпълненията на Представителния духов оркестър с мажоретен състав “Димитър Мечев”. Отец Антон от църквата “Света Троица” и отец Иван от църквата “Успение Богородично” отслужиха тържестен водосвет и всички присъстващи бяха поръсени с осветената вода. Колко дълъг и труден е пътят на българската свобода припомни в словото си Георги Куманов от Историческия музей във Велинград.
В знак на преклонение пред знайните и незнайни герои на българското освобождение наскоро ремонтираната чешма-паметник бе отрупана с венци и цветя, поднесени от Общинска администрация, Общинския съвет, политическите партии ГЕРБ, БСП, Атака, ЗНС, СДС, ВМРО “Владо Черноземски”, от Историческия музей и трите читалища в града, от сдруженията “Русофили” и “Славяни”, от училищата ОУ “Хр. Ботев”, СОУ “В. Левски” и СОУ “Св.св. Кирил и Методий”, от много граждани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води