Велинград - online - Володя Стоянов събуди патриотизма ни 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Володя Стоянов събуди патриотизма ни
Публикувано 2011-03-08 09:59:39 от темпо

На 3 март българското сърце има нужда от песен, която да върне спомена за войводите и комитите, за Биляна край Охридското езеро, за вятъра, отворил пътя към Драма, за руйното вино и ехото от Балкана. За всичко това на централния площад във Велинград пя Володя Стоянов, чийто концерт стопли душите на хората, излезли в студеното утро на 3 март, за да почувстват, че са българи.

Официалното тържество започна 30 минути преди обявения час. Кметът Иван Лебанов поздрави велинградчани и гостите на града с националния празник, а водещият на тържеството Иван Гергев възкреси образа на България, сравнявана със знаме, развявано от яростни ветрове и привързано за синия прът на Дунава; с пъстрата палитра на Майстора; със земя, метнала две пълни кошници плодове през широкия гръб на Стара планина; с топла човешка длан. Сред официалните гости на празника бяха народният представител от ГЕРБ Ангел Даскалов, зам.-областният управител Ваня Минкова, председателят на Общинския съвет Мустафа Джамбаз и общински съветници, заместник-кметовете В. Цветанова, Д. Кехайова и Г. Янчев.
В 11.30 часа започна концертът на Володя Стоянов, който показа огромно уважение към велинградската публика. Певецът изненада всички със знанията си за историята и културата на нашия край, като започна от времето на бесите и стигна до Острец и Цепина, премина през уникалния извор Клептуза и минералните води, спомена имената на известни велинградчани като Николай Гяуров, Димо Тонев и Атанас Семерджиев. Най-емоционалните му думи бяха за родения в Каменица Владо Черноземски, когото с нескрит възторг нарече “най-голямото острие на Ванче Михайлов” и изпя няколко песни специално за потомците на героя, застрелял сръбския крал в Марсилия.
Велинградчани и гости на курорта извиха хоро, на което се хвана и кметът Иван Лебанов. Володя Стоянов редува златните български песни със свои авторски и успя да събуди патриотизма у всеки, дошъл на концерта. “Само на 3 март всички български територии са били свободни”, напомни певецът и покани всички наши съседи да идват в България, но “да влизат само с истината”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води