Велинград - online - По-добре по пътеки, отколкото в аптеки 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

По-добре по пътеки, отколкото в аптеки
Публикувано 2011-03-14 21:06:00 от темпо

Четирите туристки от ТД “Юндола” - Велинград Недка Панайотова, Стойка Костова, Василка Влахова и Пенка Иванова участваха в 51-вия национален женски поход, организиран от Българската федерация по туризъм. Походът по традиция е посветен на националния празник 3 март и на деня на жените 8 март, а този път се проведе и в чест на 40 години от създаването на федерацията по туризъм.

Жени туристки от цяла България се събраха на 2 март в Бургас, а в дните до 6 март изминаха 61 километра в Странджа планина, включително по българо-турската граница. Тази година разстоянието беше по-кратко от обичайните 80-90 километра, но походът има втора категория на трудност, а допълнителна такава бяха лошото време и мартенският сняг. В рамките на похода жените са посетили много села в Странджа, манастира “Св. Животоприемни източник” край с. Близнак, долмените край с. Кирево, водопада Докузак, местността Петрова нива, а край с. Бръшлян са посрещнали утрото на 3 март с песента “Ясен месец изгрява”.
Председателката на велинградското Туристическо дружество “Юндола” Недка Панайотова бе най-възрастната участничка в похода. Тази година тя ще навърши 79 години, но от 1991 г. досега има 16 участия в женския поход. Какво по-голямо признание към доайенката на туристите от това, че цялата зала със ставане на крака е аплодирала нейния несекващ ентусиазъм и достоен за следване пример?!
Неизменната философия на Недка Панайотова гласи: “Това ми е лекарството. Докато мога - ще ходя. По-добре по пътеки, отколкото в аптеки!”. Сега се стяга за туристически тур в Гърция, до Света гора на Атон, организиран от туристите-ветерани.
Четирите туристки от Велинград се завърнаха от похода, заредени с енергия, която само планината може да даде. Жалко е, че пред запалените туристи трудностите от година на година стават все повече - помощ за участие в подобни мероприятия няма нито от БФТ, нито от общината.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай