Велинград - online - В Ракитово три кушии за Тодоровден 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

В Ракитово три кушии за Тодоровден
Публикувано 2011-03-14 21:19:43 от темпо

Специално за Тодоровден капризният месец март осигури слънце и хубаво време в изобилие, а това доведе десетки хора да наблюдават традиционните кушии по отсечката Ракитово - Костандово. Организаторите на празника - Община Ракитово и Спортен клуб “Левски” се постараха и успяха да спазят хубавата традиция на така наречения “Конски Великден”.

В “малката кушия” се състезаваха 9 коня. Най-бърз бе ездачът Илия Костадинов от Ракитово с кон Камен, който получи като награда 2 чувала по 40 кг зърно. На второ място се класира Вальо Кръстев от Костандово с кон Пирин, а на трето Димитър Богданов с кон Гошо. За заелите второ и трето място коне организаторите подсигуриха по чувал зърно.
13 коня участваха в “голямата кушия”, а първи пресече финала ездачът Матей Патин с кон Ротор. Втори стана Асен Томанов от Костандово с Мая. Трето място с кон Идалго зае Младен Горанов от Конна база “Сивек” - Велинград, който според публиката придаде европейски вид на състезанието с пълната си екипировка и каска. Наградите и за тази кушия баха 80 кг зърно за победителя и по 40 кг за втория и третия в класирането.
Най-голям интерес и емоции, както обикновено, предизвика кушията, наречена “баша”. Стартираха 8 коня, а победител стана Асен Томанов, награден със 100 лева и 2 чувала зърно за коня Мая. Второ място в “баша” завоюва Димитър Богданов с Гошо и трето място зае Асан Мачев от Ракитово. Ездачите получиха по 50 лева, а техните коне по чувал зърно.
Жури начело с кмета на община Ракитово Емилия Еленкова бе натоварено с нелеката задача да направи класация за най-красив кон. Първа награда спечели кон Шабан на Мехмед Милев от Ракитово, втора награда - Мечо на Трендафил Дойкин от Ракитово, а третото място си поделиха кон Мартин на Петър Димов от Ракитово и Мая на Бойко Кръстев от Костандово. И в тази класация конете бяха наградени с чувал зърно.
Наградите за състезанието осигури Общинска администрация - Ракитово, а грамоти на победителите от името на Спортен клуб “Левски” връчи неговият председател и именник в деня на кушиите Тодор Тодоров.
Организацията бе на високо ниво, полицията охраняваше събитието, нямаше линейка, но за късмет не се наложи да се търси медицинска помощ. Празникът, събрал множество хора, след кушиите продължи със скара-бира и веселби.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България