Велинград - online - “Момчето от Велинград” - събитие за Велинград 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“Момчето от Велинград” - събитие за Велинград
Публикувано 2011-03-14 21:23:49 от темпо

На 10 март в залата на Градската художествена галерия бе представена книгата на Михаил Алексиев за Николай Гяуров “Момчето от Велинград”. Рецензент на новия и първи по рода си труд за ранните години на Николай Гяуров бе д-р Магдалена Манолова, която е и консултант при написването на книгата. Тъй като г-жа Манолова не успя да присъства на срещата, нейната оценка за значението на “Момчето от Велинград”, за личността на Николай Гяуров и за мястото му в настоящето и бъдещето на Велинград прочете Снежана Велева.

Авторът Михаил Алексиев благодари за съдействието и помощта при написване на книгата на Исторически музей - Велинград и лично на Снежана Велева и Надежда Ангелова, на Костадин Ушев и редакторката Катя Славова, за финансовата помощ на Златко Златанов и Ангел Чопев, на кмета Иван Лебанов и на местните вестници за популяризирането на книгата.
Катя Славова, редактор на “Момчето от Велинград”, сподели, че след прочитане на книгата човек се чувства повече българин и повече велинградчанин. Преподавателката по музика от Пловдив Снежана Георгиева обеща, че ще работи за запознаването на пловдивската музикална общественост с книгата на М. Алексиев. Свои спомени и впечатления разказаха Никола Делиев, г-н Ачев, етнологът Георги Куманов, Георги Пашов, Лилия Герова.
Председателят на ОНЧ “Отец Паисий” Цветан Котев сподели, че след водените разговори с Мирела Френи, идеята за провеждане на фестивал за млади оперни певци на името на Николай Гяуров е все по-осъществима.
Цветя и думи на благодарност към автора Михаил Алексиев от името на общината и кмета Иван Лебанов поднесе Юлия Ковачева и от името на ОНЧ “Отец Паисий” Весела Цинцева.
В залата на галерията за първи път бе показан подареният от семейството на Владимир Гяуров нарисуван от неизвестна австрийска художничка през 1971 г. портрет на Николай Гяуров.
Веска Божкова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола