Велинград - online - Американско участие в “Програма Великден 2011” 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Американско участие в “Програма Великден 2011”
Публикувано 2011-03-14 21:32:24 от темпо

С откриването на Ателието за традиционно изписани великденски яйца на 14 април започна тазгодишната “Програма Великден” на Исторически музей - Велинград. Освен ателието, в което местната техника изучават деца от училищата в общината, обучение за писане на великденски яйца тази година ще има и под формата на зелени училища в периода 21 - 23 март.

Като безспорен хит в “Програма Великден 2011” се очаква гостуването на американеца Браян Бейти. Той е художник от щата Юта и ще представи във Велинград своя изложба с художествено декорирани яйца, научихме от етнолога в музея Георги Куманов. Изложбата ще можем да видим в продължение на един месец - от 8 април до 8 май 2011 г.
Нашата изложба “Великденски писани яйца от Чепинския край” отново тръгва на път. Тя ще гостува от 1 април до 6 май в етнографския комплекс “Етъра” край Габрово, а от 11 април до 14 май ще бъде експонирана в музея в Казанлък.
Исторически музей - Велинград ще покаже традицията при писането на яйца в Чепинско и в рамките на тазгодишното международно изложение “Културен туризъм” от 13 до 16 април във Велико Търново. Това ще е част от цялостното представяне на възможностите за културен туризъм в община Велинград.v Велинградски майсторки на писани яйца и тази година се стягат за участие във Великденския базар, организиран от Столична община в центъра на София в дните преди Великден. Във Велинград също ще има изложби и базар на великденски яйца, което е и една атракция за гостите на курорта през празничните дни.
Изключително важен за опазване и продължение на традицията е конкурсът с участието на ученици, организиран от музея и Общинския детски комплекс. Десетките желаещи да изпишат най-красивото червено яйце могат вече да подготвят своите модели за конкурса на 15 април. Помощ за осъществяването на “Програма Великден 2011” отново оказва фирмата производител на бои и аксесоари за писани яйца “ПЕТ” ООД.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай