Велинград - online - Таблети вместо черна дъска 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Таблети вместо черна дъска
Публикувано 2011-03-14 21:35:10 от темпо

Черната дъска - дългогодишен символ на учебната стая и мъките на изпитването, първо бе заменена с бяла, после с интерактивна, а сега вече постепенно излиза от употреба, защото е ред на таблетите. Директорът на СОУ “Васил Левски” Емил Моллов демонстрира последното нововъведение в училището, което със собствени средства закупи два таблета. “Навлизането на новите технологии е неизбежно”, смята г-н Моллов, а използването на таблетите със сигурност улоснява учителите, харесва се на учениците, свикнали с неизчерпаемите възможности на дигиталния и виртуален свят и настройва обучението на една вълна с XXI век. С таблетите ще се работи засега в кабинетите по математика, информатика и физика, а на следващ етап сигурно ще бъдат закупени още.

И от виртуалното - в реалното пространство, където голямото вълнение в СОУ “Васил Левски” през последния месец е прегледът на художествената самодейност. Всеки клас е зареден с амбиция да покаже, че е най-добър. Досега най-малките ученици се включиха с много прояви, конкурси, рецитали в чест на патрона на училището Васил Левски. В момента се изявяват учениците от горния курс, които проявяват истинско въображение с авторски спектакли като “Объркана България”, “Миш-маш”, “След 13 години” и дори със самостоятелно заснетия от десетокласници филм “16-годишните”. В края на месеца учениците от пети до осми клас ще творят по темата за Априлското въстание. Голямата награда от прегледа е еднодневна екскурзия до Пловдив, а кой клас ще я спечели решава 5-членно жури с председател помощник-директора Неджат Кехайов.
Училището се подготвя и за ред прояви с международен характер. От 28 до 30 март е участието в панаир на ученическите компании по програма “Джуниър Ачийвмънт” в Братислава. За словашката столица ще пътуват ръководителката Людмила Кьосова и учениците Лъчезар Гаджев, Кръстинва Щерева и Ясмина Хърлева, а участието им се подпомага от аптека “Надежда”. В Братислава те ще покажат най-интересните туристически обекти на територията на общините Велинград и Ракитово.
На 2 и 3 май СОУ “В. Левски” е домакин на международен еко-лагер във Велинград, а от 3 до 6 май възпитаници на училището ще участват в научна среща в Истанбул.
Последният проект, с който школото кандидатства по програмата “Ян Коменски”, е за двустранен обмен с училище в италианския град Понтедера, близо до Пиза в областта Тоскана. Ако проектът бъде спечелен, СОУ “В. Левски” ще разшири още повече европейските си хоризонти.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води