Велинград - online - Франкофонията и ние 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Франкофонията и ние
Публикувано 2011-03-21 22:02:32 от темпо

На 20 март светът чества Деня на франкофонията. На тази дата през 1970 година представители на 21 държави подписват конвенция за създаване на Агенция за културно и техническо сътрудничество на френскоговорящите. Сега в тази организация, чийто девиз е “Равенство, допълване, солидарност”, членуват 56 държави с 500 милиона население. Освен във Франция, френският език е официален за още 28 страни. Той е майчин език за 109 милиона души, а за 264 милиона е втори език.

От 1993 година България е официално франкофонска страна и се присъединява към честванията. С това се доказва огромната роля, която франкофонията играе в процеса на сближаване на нациите и народите за изграждане на един по-добър, мирен и проспериращ свят, свят на общи ценности, свят, обхванат от желание за все по-дълбоко взаимно опознаване.
Учениците от СОУ “Васил Левски” Велинград, които изучават френски език, са една малка част от световното франкофонско семейство. На 21 март празникът бе отбелязан с представянето на Франция чрез презентация, подготвена от учениците, изучаващи френски език. Франкофонска атмосфера създаваха и звучащите френски песни. Познанията си за Франция учениците демонстрираха на проведените в класовете викторини.
Във връзка с празника на всички ученици, изучаващи френски език, искам ще пожелая да го обичат, да го изучават сериозно и усърдно, да го използват в бъдеще, да го превърнат в свое призвание.
Цветанка Тошева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай