Велинград - online - Запасните развяха ново знаме 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Запасните развяха ново знаме
Публикувано 2011-03-21 22:42:50 от темпо

На о.з. полковник Георги Даскалов, председател на Общинския съвет на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва - Велинград, се падна честта да получи и развее новото знаме на местната организация. Вечерта на 18 март знамето бе връчено тържествено от ген.-лейтенант Стоян Топалов, председател на националната организация на СОСЗР.

Генералът приветства велинградските запасни офицери като наследници на бойците от IV революционен окръг и открои символичното значение на факта, че получават своето ново знаме в навечерието на бележитата 135-та годишнина от Априлското въстание. Гостът подчерта, че предава знамето на полк. Даскалов, който през 1990 г. е бил един от 36-те възстановители на Съюза на запасните офицери в България.
“СОСЗР - Велинград ще съхрани и пази знамето така, както бойните поделения пазят своите знамена. Да живее България!”, развълнувано отговори полк. Даскалов преди да развее знамето под звуците на “Велик е нашият войник”.
Свидетели на церемонията станаха десетки офицери и сержанти от запаса, които по традиция се събраха на пролетно тържество в ресторант “Бонжур”. Официални гости на съществуващата вече 30 години проява бяха ген.-лейтенант Стоян Топалов, ген. Георги Кендеров - председател на ревизионната комисия на СОСЗР, полк. Кофов - председател на областния съвет, полк. Пъпанов - член на ЦС и председател на областната ревизионна комисия, заместник-областният управител Ваня Минкова и кметът на община Велинград Иван Лебанов.
За десета поредна година СОСЗР - Велинград бе обявен за първенец в област Пазарджик. Съюзът има над 450 членове и е сред най-активно работещите не само в областта, а и в страната. Поздрав към запасните отправиха танцьорите от КСТ “Импулс” и певците от вокална група “Караоке”.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води