Велинград - online - “НАТУРА” взе още площ 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

“НАТУРА” взе още площ
Публикувано 2011-03-21 23:08:20 от темпо

Единната европейска еко-мрежа “НАТУРА 2000” увеличи почти двойно своята площ в зона Западните Родопи. През 2008 г. в “НАТУРА” попаднаха 72 183.12 хектара, а с решение на Националния съвет за биологично разнообразие от 11 март 2011 г. се прибавят нови 61 389.35 хектара.

В мрежата на “НАТУРА 2000” за първи път влиза цялото землище на Сърница и нови части от землищата на Велинград, Побит камък, Медени поляни и Кръстава. В община Ракитово освен резерватът “Мантарица” в защитената зона попадат и нови територии.
Задачата на мрежата “НАТУРА” във всички страни от Европейския съюз е да се въведе специален режим на защита, за да се гарантира съществуването и възстановяването на природните местообитания в техния естествен район на разпространение. В същото време включването на територии в “НАТУРА” регламентира по-строги правила за строителство и бизнес-инвестиции, които не трябва да накърняват природната среда.
Основна цел на увеличението на площите на защитените зони е опазването на десетки видове птици, заложено в изискванията на Европейския съюз. След решението на Националния съвет по биологично разнообразие към еко-министреството 22.6% от територията на България вече е мрежа от защитени зони за птици.
На територията на нашата зона Западните Родопи в момента има множество видове птици, които са предмет на опазване: черен щъркел, скален орел, сокол скитник, глухари -общо 650 екземпляра, бухал - едва между 3 и 7 двойки, връбчова кукумявка - само 68 двойки, белогръб кълвач и черен кълвач - 165 двойки.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай