Велинград - online - СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.03.11 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Обектив: СЕДМИЧЕН ОБЕКТИВ 22.03.11
Публикувано 2011-03-21 23:09:33 от темпо

ТЮМЕН Предложението за побратимяване между Велинград и Тюмен вече е внесено за обсъждане в местния парламент на руския град, съобщи пресцентърът на общината. Съдействие за ускоряване на контактите е оказал руският посланик Юрий Исаков след визитата му във Велинград преди няколко месеца.


ПЕНСИОНЕРИ Общинският съвет на Съюза на пенсионерите 2004 излезе с протестна декларация след приключването на годишните отчетни събрания. Хората от третата възраст поставят остро въпроса за обедняването през последните 2 години - замразените песнии, увеличените цени на храни и лекарства, безработицата, повишението на здравните услуги. От пенсионерския съюз настояват управлявящате да се погрижат за техните достойни старини.

ДОСИЕТА Комисията по досиетата обяви списък на сътрудници на бившата Държавна сигурност и на разузнаването на БНА, заемали ръководни постове в Министерството на външните работи. В списъка са имената на родените във Велинград Атанас Балтов с псевдоним Априлов и Илия Узунов с псевдоним Явор. И двамата са били сътрудници на Разузнавателното управление на Генералния щаб.

ТОК На 15 март Административен съд - Пазарджик отхвърли жалбата на “ЕВН България” срещу решението, с което велинградският Общински съвет не разреши промяна в плана и ел. захранване в района с вили на Юндола. Според съда волеизявлението на Общинския съвет като собственик не е административен акт и не засяга интересите на жалбоподателите. “ЕВН България” имат законовата възможност да оспорят решението пред Върховния административен съд.

ДОКУМЕНТИ Областната дирекция на МВР - Пазарджик напомня, че текат сроковете за подмяна на личните документи. В момента в службите по места няма струпване на хора, но до края на 2011 г. трябва да бъдат подменени 53 729 лични карти, 17 885 паспорта и 18 060 шофьорски книжки. За да не се образуват опашки в последния момент, гражданите се призовават да извършат това в срок. Гратисният период от 6 месеца важи само за документите с изтекъл срок до кроя на 2010 г., напомнят от полицията.

ЗВЪНЧЕ Музикалната школа “Звънче” се подготвя за честване на 15 години от своето създаване. Началото на предюбилейните концерти ще бъде сложено на 27 март, когато възпитаниците на семейство Казалиеви ще пеят в хотел “Аура”.

ГОБЛЕНИ На 22 март в 17.30 часа в Художествената галерия ще бъде открита изложба на гоблени, съотворени от велинградски майстори. Организатор на изложбата в първия ден на пролетта е сдружението на велинградските жени “Нежна сила”.

ПЕВИЦА Любимата на поколения българи естрадна певица Маргарита Хранова избра да почива във Велинград и да се погрижи за здравето си в базата на “СБР-НК”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води