Велинград - online - Поезия на живо 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Поезия на живо
Публикувано 2011-03-29 09:01:23 от темпо

Когато стане дума за поезия, първата представа е за книги, библиотеки, наградени автори и чак накрая за поезия пред жадна за духовно общение аудитория.
Накрая ли? Не, това вече стана и се съпреживя, беше едно начало на авторски откровения и стихове, погълнати трепетно от стотината любители и ценители на живото художествено слово. Това, което преживяхме взаимно вечерта на 23 март на якорудска сцена, беше с пролетни и топли като времето настроение и чувства.

Малцината велинградски (и национални) поети - Ангел Горанов, Ангел Пачалов, Анна Маргова и Любен Атанасов, бяхме ощастливени от поканата на Народно читалище “Светлина-1907” в Якоруда и ПГ “П. Р. Славейков” от същия град да им гостуваме на този ден за една творческа среща с техни творци - поети, художници, певци и танцьори. И това, което се случи, беше наистина едно творческо общуване.
Бяхме представени от водещата на литературното четене - учителка от промишленото училище. И, разбира се, четохме вдъхновено свои произведения, отговаряхме на интригуващи въпроси от любознателни ученици. Аплодисменти, възторзи, благодарности. Какво по-хубаво от това за поетите? И за присъстващите.
След нас четоха свои стихове якорудските поети Фейзула Црънков, Нури Джурин, две бивши учителки и ученици със стихове и есета.
И всичко това на хубави песни, изпети от лъчезарния певец г-н Вардев. Една от песните му, за наша изненада и задоволство, беше по текст на Анна Маргова. Не можем да не споменем и за народните танци, представени от танцовия състав на промишленото училище. И накрая непринудено - народни хора за всички.
За спомен и взаимно опознаване си разменихме авторски книги. направихме и дарение на читалищната библиотека в Якоруда - наши литературни сборници от името на НЧ “Отец Паисий” и Литературен клуб “Никола Вапцаров”.
Не можем да отминем и да не благодарим на организаторите на тази красива и незабравима творческа среща - г-жа Кирилка Пендева, секретар на якорудското читалище и г-н Црънков, а от наша страна на ръководството на НЧ “Отец Паисий-1893”.
Благодарихме сърдечно за гостоприемството и задушевната атмосфера на срещата и си пожелахме нови гостувания.
д-р Любен Атанасов

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


За да остане природа в България