Велинград - online - Ще отчисляваме пари за регионално депо 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще отчисляваме пари за регионално депо
Публикувано 2011-03-29 09:05:01 от темпо

Деветте общини от Пазарджишка област, които създадоха сдружение за изграждането на регионално депо за битови отпадъци, проведоха работна среща на 23 март в областния център. Представител на нашата община бе зам.-кметът с ресор екология Исмет Бабучи. Участвали са общините Пазарджик, Велинград, Ракитово, Батак, Белово, Брацигово, Лесичовно и Пещера, отсъствала е община Септември.

През лятото на 2011 г. ще бъде обявена обществена поръчка за изготвяне на работните проекти за регионалното депо. Общата стойност на депото е 12 милиона евро и трябва да бъде готово през 2014 г. - в противен случай санкциите от Европейския съюз са изключително тежки.
Всяка от общините започва да отчислява суми, които ще постъпват в специална сметка в Регионалната инспекция по околната среда и водите - Пазарджик. След като заработи регионалното депо, тези натрупани суми ще се върнат от РИОСВ в общините, за да послужат за рекултивация на местните депа за отпадъци. По тази сметка община Велинград ще трябва да внася по 2.42 лева на тон отпадъци.
По друга сметка общините ще правят отчисления за изграждането на регионалното депо. Засега ставката за нашата община е 6 лева на тон, като всяка година сумата ще расте, съобщи г-н Бабучи.
Общината отпусна авансово 2100 лева за хидрогеоложко проучване на площадката между Велинград и Ракитово. Ако теренът се окаже подходящ, площадката ще стане част от големия проект и ще се ползва за складиране и сепариране на отпадъците, които ще се карат в регионалното депо, след като бъдат пресовани.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай