Велинград - online - Красота и хармония в 32 гоблена 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Красота и хармония в 32 гоблена
Публикувано 2011-03-29 09:11:01 от темпо

Векове наред гоблените са наричани кралско удоволствие и хоби. Днес мнозина посвещават време и усилия на шиенето на гоблени, а в замяна получават огромно удоволствие и удовлетворение от това сами да създават красотата в дома си.

12 майсторки от Велинград показват свои гоблени в изложбата, която бе открита на 22 март в Художествената галерия в Къщата на Цвета. Сдружението на велинградските жени “Нежна сила” не случайно избра първия ден на пролетта за поредната изложба на гоблени - със своята пъстрота и хармония те по чудесен начин допълват сезона на възраждащата се природа.
Изложбата бе открита от председателката на сдружението Росица Лебанова, която благодари на общината и галерията за тяхното гостоприемство.
Експозицията включва 32 гоблена с автори Вера Голомехова, Марияна Желязкова, Гергана Балтаджиева-Захова, Стефка Пещерска, Силвия Юрукова, Мария Табакова, Дияна Кехайова, Елена Христова, Гинка Христова, Валентина Пеева, Мариана Захова и Елена Палигорова.
Всяка от майсторките е подбрала гоблени, достойни за интереса на посетителите. Впечатляваща е работата на Стефка Пещерска, избродирала “Тайната вечеря” - гоблен, който е истинско предизвикателство и за най-големия майстор. В центъра на изложбата са “Гроздоберачката” и “Ездачката” - два изключително красиви гоблена, дело на заместник-кмета на общината Дияна Кехайова. Отново може да бъде видяна одухотворената “Червена Богородица” на Мариана Захова и още много образци на гобленарското изкуство, създадени от 12-те майсторки.
Част от показаните гоблени са обявени за продан, други - не. Изложбата ще остане в галерията до средата на април.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Пречистване на отпадни води