Велинград - online - Галерията остава за година в Къщата на Цвета 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Галерията остава за година в Къщата на Цвета
Публикувано 2011-03-29 09:12:04 от темпо

На 25 март изпълнителният директор на Националния дарителски фонд “13 века България” Греди Асса се срещна с кмета на община Велинград Иван Лебанов. Общинският пресцентър съобщи, че срещата е била много ползотворна и е постигнато споразумение общинската Художествена галерия да остане за още една година на втория етаж в Къщата на Цвета, която е собственост на фонда. Помещението ще се ползва от галерията безвъзмездно, както и до момента.

По-късно през деня г-н Асса проведе среща и с директорката на Историческия музей Снежана Велева. След като е разгледал музея, Греди Асса е показал положилено отношение към идеята част от Къщата на Цвета да се ползва за археологическата и етнографска експозиция на музея.
Г-н Асса бе във Велинград по повод обучителен семинар на НДФ “13 века България”. Семинарът се проведе на 25 март в хотел “Акватоник”, а лектор бе Юрий Велковски - университетски преподавател и изследовател в областта на културните политики. В лекцията си той говори за промените в политиките, по които се управлява културата в България. Досега държавата е осигурявала финансиране на културата сама по себе си, но сега пари се дават за постигане на конкретни резултати. Европейски проучвания показват, че България е сред страните, в които най-малък брой хора посещават театри и концерти. Наред с финансовите причини за това има и други - мнозина смятат, че липсва предлагане на достатъчно интересни културни събития. Сега разцветът на българското кино успява да привлече в салоните нова публика. На този етап промяната в културните политики се изразява в това не да се финансират отделни творци, както досега, а цели творчески и културни индустрии. В същата посока е и европейската стратегия в областта на културата.
Лекторът коментира и известната закостенялост на общините по отношение на културните политики. Според него е изключително важно дали общините мислят културата стратегически и дългосрочно. Не смея да дам готови рецепти за Велинград, трябва да се познава потенциала на града, но е ясно, че само един сегмент на туризма като СПА не е достатъчен, каза г-н Велковски.
Елена Баева

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай