Велинград - online - Ще обявят конкурс за шеф на “ВКТВ” - Ракитово 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

Ще обявят конкурс за шеф на “ВКТВ” - Ракитово
Публикувано 2011-03-29 09:14:25 от темпо

Общински съвет - Ракитово проведе редовната си сесия на 22 март.
Съветниците изслушаха информация за спечелените от Община Ракитово проекти и за проблемите около тяхната реализация. На зам.кмета, специалистите и Общинска администрация бе възложено да се ускори работата по проекта за реконструкция на канализацията и изграждане на пречиствателна станция за отпадни води. Към ръководствата на учебните заведения е отправена препоръка да се ангажират максимално с осъществяването на проекта за създаване на европейски облик на образователната инфраструктура с високо ниво на енергийна ефективност - по този проект ще работят училища и читалища от общината. Повече усилия ще бъдат насочени за одобрение на вече внесени проекти, свързани с реокнструкцията на вътрешната водопроводна мрежа, пътя Дорково - Дъното и проекта “Подкрепа за достоен живот”.

Общинският съвет прие доклада на временно изпълняващия длъжността управител на “ВКТВ” инж. Ангел Паризов. Той отчете предприетите мерки за повишаване на събираемостта и подобряване качеството на питейната вода. Улеснение за гражданите е, че “ВКТВ” вече събира таксите с фискален бон. Съветниците утвърдиха условия за провеждане на конкурс за избор на управител на общинското дружество и избраха 7-членна комисия с председател зам.-кмета Димитър Топалов.
Г-жа Светлана Баева представи информация по стратегията за социалните услуги. Със заслужена гордост тя отчете, че малка община като Ракитово има много добре развита мрежа от социални услуги: Домашен социален патронаж, Център за работа с хора с увреждания “Св. Неделя”, Дневен център за деца с увреждания, работа по проекти за грижа в семейна среда и подкрепа за достоен живот.
Приет бе отчет за работата по изпълнение на общинската програма за опазване на околната среда, представен от главния еколог Ангелина Узунова. Приоритет за общината ще бъдат дейностите по управление на отпадъците и изграждането на пречиствателна станция за отпадни води. В общината вече има обучени техници по екология, предстои закупуване на 300 малки кошове за смет и повече санкции за нарушителите.
Невена Павлова

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай