Велинград - online - СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.04.10 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

СЕСИЕН ОБЕКТИВ 05.04.10
Публикувано 2011-04-04 22:18:28 от темпо

ГРАДИНА От 1 април се закрива една целодневна група в ЦДГ “Кокиче” в село Грашево, решиха съветниците по предложение на директорката на детската градина. Причина за закриването е намалелият брой деца, посещаващи ЦДГ “Кокиче”.


УЛИЦА По молба на живеещите на улица “Асфалтова база” в едноименния квартал бе променено името на улицата. Занапред тя ще се казва “Здравец”.

ПАРИ Отхвърлено бе искането месечните наемни вноски, дължими от Руси Пелтеков от Драгиново, да бъдат за сметка на извършен от него ремонт на наетия през 2005 г. обект за топли закусни. Искането бе подкрепено само от групата на ДПС.

ПРОДАЖБИ Съветниците гласуваха решения за продажба на урегулирани поземлени имоти за жилищно строителство в Побит камък и Велинград. Земите ще се продават чрез процедура на явен търг.
v НАЕМИ Общината ще обяви процедура за отдаване под наем на магазин-заведение за бързо хранене на Кооперативния пазар. Ще се отдават под наем помещения в приземния етаж на училището в Медени поляни, в Здравната служба в Сърница, в двора на училището в Драгиново, стая в старата сграда на училището в Пашово за шивашки цех и помещение за дискотека в Сърница.

ТОТО Общинският съвет даде съгласие за отдаване под наем без търг или конкурс на общински петна за поставяне на тотопунктове - 5 във Велинград и 1 в Сърница. Съветниците вдигнаха наемната цена за Велинград на 7 лева за кв.м. и задължиха Спортният тотализатор да постави еднакви типови павилиони. Общинските петна се дават под наем на тотализатора за 5 години.

АНТЕНА Единодушно съветниците гласуваха да бъде обявен конкурс за площ от 7 кв.м за поставяне на антена на мобилен оператор върху покрива на жилищния блок за учители в Сърница. Началната месечна наемна цена е 0.93 лева или общо 6.51 лева за 7-те кв.м. плюс 500 лева за антената.

БАСЕЙН Отложена бе точката, по която се искаше промяна в плана и построяване на плувен басейн, съблекални и помещения за хранене в двора на ОУ “Неофит Рилски” в кв. Чепино. Съветниците поискаха преди следващото гласуване повече разяснения по проекта, включително от директорката на училището Дамяна Кандева.

АМОС В качеството си на съсед Общинският съвет даде съгласие да бъде увеличена височината на сградата за хотелски комплекс на “АМОС Спорт” ЕАД в Драгиново. Височината става от 10 на 14 метра, без да се променят останалите параметри. ПЛАН Общинският съвет гласува, че не възразява срещу изготвения и приет помощен план за имот с площ 3680 кв.м в местността “Бабино бръдце”. Възложители на плана са наследници Попови.

ПРОЕКТ Съветниците дадоха съгласие община Велинград да кандидатства пред Оператична програма “Регионално развитие” с проект за център за настаняване от семеен тип и защитено жилище за деца в риск. Местният парламент обаче не се съгласи да предостави за целта земя, част от парцела на общинската болница и възложи на администрацията в кратък срок да предложи друго подходящо място за реализиране на проекта. Кметът Лебанов също изказа несъгласие за проекта да се вземе земя от парцела на болницата.

ПАРАКЛИС С решение на Общинския съвет бе обособен парцел за изграждане на християнска кръстокуполна базилика до извора “Власа”. Заради технически проблем - наличие на подземен тунел за вентилация на извора, парцелът ще се измести. Бъдещият параклис ще носи името “Свети Власий”.

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай