Велинград - online - От 4 април е забранена пашата в засетите ниви и ливади 
Велинград - online
Всичко за Велинград
info@velingrad.com
Вила "Julie" - Юндола


Вила "Марина ливада"

Минерали-М Велинград

Мебели от масив

За Велинград
· Начало
· Карта на Велинград
· История
· Обяви
· Снимки
· Стария Велинград
· Хотели
· Недвижими имоти
. Квартири във Велинград
· Ресторанти
· Фирми
· Мебели от Велинград
· Минерални извори
· Минерални бани
· Минерални басейни
· Културно наследство

Casino PALMS


Techno Poker Club

От 4 април е забранена пашата в засетите ниви и ливади
Публикувано 2011-04-04 22:20:09 от темпо

Сред най-сериозните проблеми на земеделските производители във велинградското, наред с кражбите, са пораженията, който нанасят на реколтата различни пашуващи животни. И в момента коне, крави и овце изпотъпкват засетите ниви, чиито собственици на практика няма как да противодействат.

Общинският пресцентър съобщи, че с две заповеди от 28 март кметът Иван Лебанов е наредил от 4 април 2011 год. да се преустанови пашуването на селскостопанските животни по естествените ливади, площите, засети със зимни и пролетни култури и с трайни насаждения. Съгласно чл.4, ал.1 от ЗОСИ държавните органи, организации и гражданите са длъжни да пазят селскостопанското имущество и да не допускат неправомерни деяния, които му причиняват вреди. Нарушителите ще бъдат санкционирани съгласно чл.39 и чл.40 от Закона за опазване на селскостопанското имущество.
Забранява се влизането и преминаването през селскостопанските територии на моторни превозни средства, превозни средства с животинска тяга и лица, които нямат необходимите документи, доказващи собствеността или право на ползване на земеделска земя за съответната стопанска година.
В случай на навлизане, преминаване или пускане на животни през/до селскостопански земи с посеви и трайни насаждения се налага глоба в размер на 100 до 500 лева. Добитък, пуснат в селскостопански земи в нарушение на законни разпоредби, ще бъде задържан от органите на полската охрана. Граждани, които присвоят или извършат вещно укривателство на селскостопанско имущество, или увреждат земеделска земя, ще бъдат санкционирани с глоба от 50 до 800 лева.
Подобни заповеди се издават в началото на всяка пролет, но много от заселите нивите си хора се оплакват от липсата на достатъчно пазачи и на ефективен контрол за спасяване на реколтата от набезите на животни и крадци.
Темпо

 
Къща за гости Bumerang


SPA Hotel-Olympic

Линкове
Техно покер клуб
Колекция от Линкове
Български портал
Всичко за вашата сватба
BikeArea-Велинград
Ротари клуб Велинград
ЦДГ-"Детски Рай"
Архив с новини
Подаръци
Легла от масив

Недвижими имоти "Здравец"


Вила "Арония" - Юндола


Тоника - Велинград , производтво на билков чай